Povestea mea cu Dior

Prima data am auzit despre Christian Dior de la mama. Cred ca aveam vreo 5 ani si la vremea respectiva parintii mei erau printre altele si profesori suplinitori intr-o comuna de langa Campina. La o sedinta de partid, cand au invitat-o pe mama sa ia cuvantul, pentru ca nu avea deloc vreo legatura cu congresele partidului comunist si cu realitatea gris a acelor ani, a inventat pe loc o poveste despre realizarile “tovarasilor” de nadejde din Franta, Coco Chanel, Yves Saint Laurent si Christian Dior si despre doctrinele lor luminate. Povestea a fost redata de tata, acasa, la cina de seara si toata lumea a ras cu lacrimi. Atunci mi s-a spus ca de fapt “tovarasii” erau creatori de moda francezi si mama a scos repede niste reviste Vogue, ca sa-mi arate realitatea in toate splendoarea ei.

La cativa ani buni distanta, pe cand aveam 17 ani, am primit de la mama cadou un ruj Dior si o mascara violet. Erau anii ’90, cu jeansi suflecati, tricouri à la Madonna, parul ciufulit si multa mascara. Nu ma despart de aceste produse nici astazi si de vreo doi ani li s-au adaugat si cremele Dior, cea de ochi, serumul si crema hidratanta.

La inceputul acesti veri am primit de la Marta Banu (Dior Romania) un film publicitar superbisim, al carui personaj principal este o Brigitte Bardot contemporana ce isi petrece vacanta la Saint Tropez, reeditand secventele iconice ale starului francez. Filmul a fost regizat de Jonas Akerlund iar tanara B.B. este modelul Daphne Groeneveld. Fotografiile sunt semnate Tim Walker.

Aceasta reclama fresh este promoveaza gama Dior Addict. Imi place si isi merita un loc in libraria mea de pe arca.

http://www.youtube.com/watch?v=8ZAKwpdgTZI&feature=youtu.be

"Vreau sa insist asupra cuvantului Fericire." Christian Dior

Surse: http://fourthousand.dk/, Dior Romania, www.designscene.net, http://pzrservices.typepad.com, http://www.makeup4all.com,


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here