Music for society with JusBox perfumes

deschidere mare

Joia ce tocmai a trecut am participat la unul dintre cele mai frumoase evenimente de beauty de anul acesta: lansarea parfumului Feather Supreme, la Beautik Mario Plaza (Calea Dorobanti nr.172). Parfumul este un omagiu adus sublimei Aretha Franklin, unul dintre simbolurile vocilor afro americane ale anilor ’60. Dupa ce presedintele Lyndon B. Johnson a impus in 1964 actul privind drepturile civile care interziceau discriminarea in locurile publice, discriminarea impotriva femeilor si a minoritatilor, promitand tuturor oportunitati egale la locul de munca, artisti precum Aretha Franklin au ajutat imens ca toate acestea sa fie posibile.

Feather Supreme

Feather Supreme 2

Feather Supreme inchide astfel cercul parfumurilor JusBox, create de fratii italieni Ciara & Andrea Valdo, intr-o calatorie din 1960 si pana la inceputul secolului 21.

A fost gandit cate un parfum pentru fiecare perioada din istoria moderna in care muzica a influentat societatea in mod remarcabil.

Beat Cafe

JusBox Beat Café este despre inceputul anilor 60, un omagiu adus lui Bob Dylan si generatiei Beat. Este parfumul revoltelor intelectualilor care au iesit in strada pentru a cere drepturi egale si mai ales pentru pace.

14 Hour Dream

JusBox 14 Hour Dream este despre sfarsitul anilor ’60, anii experimentarii in arta, muzica, moda, calatorii si substante psihedelice. Numele parfumului este un omagiu adus trupei Pink Floyd, care a urcat ultima pe scena Technicolor Dream, festivalul de muzica ce a durat 14 ore, in data de 27 aprilie 1967, la Londra. Spectacolul de lumini si sunetele chitarii lui Syd Barrett sunt ceea ce exprima aromele parfumului.

Use Abuse

Instagram

Cronologia JusBox continua cu anii ’80, exuberanti, anii copilariei si adolescentei mele. In plina era consumerista, in care lectile anilor ’60 si ’70 au fost pe deplin invatate de catre artisti dar ingnorate de catre guvernanti, lumea se distreaza, iubeste, masele incep sa inteleaga cat de important este sa fii unit iar formatia Queen cucereste lumea. JusBox Use Abuse este the supreme homage adus lui Freddie Mercury, petrecerilor tematice, luxului, exuberantei si discotecilor a caror glorie a atins apogeul in aceasta perioada.

Micro Love

JusBox Micro Love este despre anii ’90 de inceput si totodata ultima decada a secolului 20, in care tehnologia este pe primul loc: accesul mai usor la informatie; generatia canal hopping, milenistii, minimalismul si peste toate acestea formatia U2, cu al sau turneu Zoo TV din 1992/93. Este perioada in care eu ma aflam in armata si ma pregateam sa ma intorc in Romania, la facultate. Tocmai de aceea, cred ca dintre toate parfumurile JusBox, cel mai bine am rezonat cu Micro Love (post adolescenta mea) si cu Use Abuse (adolescenta).

JusBox Black Powder este despre finele anilor ’80 si crizele politice, mai ales cea din America, glasul “Generatiei X” (adica cei ca mine, nascuti in anii ‘70). Iar una dintre exponentii acestei generatii a fost Kurt Cobain, solistul Nirvana. Parfumul este un omagiu adus artistului si muzicii sale.
Fiecare parfum costa 729 de Lei si poate fi achizitionat din parfumeriile Beautik.
Fiecare cu perioada sa de istorie muzicala sociala
La evenimentul de joi seara am fost patru curatori pentru JusBox perfumes: Ioana Voicu si Claudiu Enescu de la Mauvert au prezentat Beat Café, 14 Hour Dream si Black Powder, Dana Paun (Aer Wear) a povestit despre Micro Love iar mie mi-a revenit onoarea sa endorsez Use Abuse.
Un mare bravo creatorilor brandului. M-au castigat prin felul in care au creat aceste parfumuri si mai ales prin povestea fiecaruia.
Adriana Chiper si Madalina Ionescu

Adriana Chiper si Madalina Ionesc

Alina Aliman, Claudia Gaspar si Ciprian Sipos

Alina Aliman, Claudia Gaspar si Ciprian Sipos

Ana Morodan pe teren

Ana Morodan pe teren

Cristina Stanciulescu

Cristina Stanciulescu

Cu Ioana Voicu, Ciara Valdo, Dana Paun si Claudiu Enescu

Cu Ioana Voicu, Ciara Valdo, Dana Paun si Claudiu Enescu

cu Iulian Iovanescu, George Man (Creative Market), Ioana, Dana si Claudiu

cu Iulian Iovanescu, George Man (Creative Market), Ioana, Dana si Claudiu

cu Tiberiu Capudean si Andrew Le Poidevin

cu Tiberiu Capudean si Andrew Le Poidevin

Ioana Vasile (Harper's BAZAAR, Men's Health) and sister, Diana Alexandra si Madalina Ionescu (Marie Claire si Bau Monde

Ioana Vasile (Harper’s BAZAAR, Men’s Health) and sister, Diana Alexandra si Madalina Ionescu (Marie Claire si Bau Monde

Sonia Argint Ionescu taking pics

Sonia Argint Ionescu taking pics

JusBox final
Surse foto: Creative Market, arhiva personala

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here