READING

„Marita” made me go back to my childhood

„Marita” made me go back to my childhood

deschidere marejpg

Saptamana trecuta am primit un cadou special, care m-a trimis direct in copilarie: un clasor cu coperte rosii si un plic plin cu timbre, kit-ul de prezentare pentru filmul „Marița”, care a avut premiera pe 1 decembrie si ruleaza in prezent in cinematografe din tara. (vezi final material).

deschidere mare.2jpg

 

Mama si tata la Buckingham Palace, august 1980

Mama si tata la Buckingham Palace, august 1980

Tatal meu, Dan Pavel, profesor de franceza –romana, a fost si profesorul cercului de filatelie din Campina. Si mama si tata erau activi in Clubul de filatelie si asa si-au facut prieteni in Anglia, pe Eylin si sotul sau Clive si pe Doreen, cu care au corespondat ani de zile si s-au si vazut in 1980, in singura calatorie peste hotare pe care au facut-o impreuna cu trenul: RFG, Anglia, Franta si Elvetia.

Tata, Eillen si Clive, Anglia, august 1980

Tata, Eillen si Clive, Anglia, august 1980

De la parintii mei am invatat sa asez timbrele in posete, am invatat despre seriile de timbre si mergeam de multe ori ca sa cumparam timbre impreuna. Cand am emigrat in Israel, in iulie 1989, impreuna cu mama, nu am avut voie sa luam clasoarele cu noi si le-am impartit pe la prieteni, in ideea ca intr-o buna zi le vom recupera.

Marita, scrisoarea scrisa de Catalin Anchidin

S-a intamplat un an mai tarziu, cand am recuperat doar o parte din ele. Mai am acum de gasit lucrarea de diploma a mamei mele (sa scot duplicatul de la facultatea de Filologie Iasi). Tema mamei a fost „De la simbolism la impresionism in literatura romana”. Nu erau imprimante la vremea respectiva si mama a cumparat timbre cu lucrari ale impresionistilor romani. A decupat dintii de la timbre si le-a lipit pe voi veline, pentru exemplificare.

Poster jpg

Ma intorc la filmul „Marita”. Este debutul in lungmetraj al lui Cristi Iftime, cu Adrian Titieni si Alexandru Potocean, Lucian Iftime, Victoria Cocias, Andrei Hutuleac, Bogdan Dumitrache si Ana Ciontea.

Filmul este despre Costi, care il viziteaza pe tatal sau, Sandu, in ajunul sarbatorilor de iarna. Cei doi se intalnesc si cu restul familiei si, dupa un drum lung, petrec cu totii o seara in care deapana amintiri.

Marita, deschidere 2

„Marita” a câștigat, la Festivalul International de Film de la Karlovy Vary de anul acesta, Premiul Juriului FEDEORA pentru cel mai bun lungmetraj din competitia „East of the West”. Filmul a mai primit si Trofeul Anonimul 2017.

Imaginea este semnata Luchian Ciobanu, scenariul a fost scris de Anca Buja si Cristi Iftime, montajul a fost realizat de Dragos Apetri, designer de costume a fost Alexandra Alma Ungureanu, machiajul Maria Andreescu, scenografia Malina Ionescu iar sunetul a fost semnat de Dan-Ștefan Rucăreanu, Alexandru Dumitru si Florin Tabacaru. Producatori: Ada Solomon si Radu Stancu.

Distribuitor in Romania: microFILM

Marita 2

Pagina oficiala de Facebook, unde puteti vdea si in ce orase ruleaza „Marita”: https://www.facebook.com/maritafilm/

Trailer oficial: https://www.youtube.com/watch?v=SlI-gXry8Ng

final material

 

Surse foto: https://www.facebook.com/rollercoasterpr/, arhiva personala

 

 

 

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

  1. case de marcat

    4 January

    cu siguranta pentru tine sunt niste poze foarte emotionante

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here