READING

Mucenici si revistele de martie

Mucenici si revistele de martie

Nici nu vreau sa ma gandesc cate calorii sunt intr-un mucenic pregatit din aluat de cozonac, imbaiat in mult sirop si nuca pisata! Cei mai buni mucenici pe care i-am mancat pana acum au fost cei pe care ii facea mamaie si mucenicii mamei bunei mele prietene Ada Teslaru. Dintre mucenicii de cofetarie, cei mai buni sunt cei de la Ana. In fiecare an, intre 1 si 8 martie fac un exces de calorii, iar astazi a fost o duminica de-a dreptul infama, cu doi mucenici la cafeaua de dimineata, in compania revistelor de martie.

coperta BAZAAR Business Romania, martie/aprilie 2012

coperta Harper’s BAZAAR, decembrie 1959

Ce mi-a placut si va recomand: din Harper’s BAZAAR Romania, interviul lui Andrei Iovu cu dragul de Lucian Broscatean, unul dintre designerii romani preferati ( o sa aflati si cum l-am cunoscut pe Lucian, in curand); agenda Ioanei Chira, povestirea scrisa de Nora Iuga ( delicioasa); pictorialul ,,tropical’’ realizat de Lil Bulgac si Andrei Iovu, la fel ca si coperta suplimentului BAZAAR Business, cu modelul Oana Stan ( o superba), un remake al unei coperti celebre Harper’s BAZAAR din decembrie 1959. Revenind la revista, mi-a placut mult si povestea lui Karl Lagerfeld despre buna sa prietena Carine Roitfeld. Iar din supliment, ghidul de buna purtare office realizat de minunatul Ovidiu Buta.

fashion Beau Monde

In Beau Monde, culture mix-ul excelent realizat de prietenul meu bun Robert Ratiu ( despre care voi scrie mai mult intr-un material separat) si paginile de fashion ale dragului Amir Dobos.

,,Operatiunea dulapul”, cu Dalidolul noire al Georgianei Palaz in the spot lights.

In Elle, agenda-reper; Vremea protestelor, scris de prietena mea Ioana Ulmeanu este un material din care am aflat si eu foarte clar ce s-a intamplat in Piata Universitatii, unde recunosc, nu am ajuns, spre rusinea mea. Tot in Elle, paginile de tendinte ale lui Maurice Munteanu si pictorialul realizat de Cristina Craciun si  Domnica Margescu. Si m-am indragostit de poseta Georgianei Palaz de la ,,Operatiunea dulapul’’, un Dalidol noir limited edition ( Lancel) care nu a ajuns inca la The Place Concept Store.

Madalina Ghenea intr-un pictorial superb in The One

In The One, best of-urile mele: pagina de cool hunter a prietenei Ana Bucur, materialul Age is just a number, scris de Ioana Calen si materialul lui Vicki Nicola, Motorul de cautare; interviul Andreei Esca cu Madalina Ghenea ( o fata foarte frumoasa, un fel de combinatie intre Sophia Loren, Monica Bellucci si Catrinel Menghia); interviul cu Tracy Worchester si The land of shoes, o noua incursiune in lumea Vuitton a Andreei Macri cea uber talentata.

In Marie Claire, mi-a placut materialul cu tinutele preferate ale designerilor ( din colectiile noului sezon), in care acestia sunt fotografiati in studiourile lor; materialele de info social de la Eye on the world; In lumea Lenei Criveanu ( mai ales pentru imaginile frumoase) si experimentul Oanei Botezatu, 10 ore in tinuta Pin-up.

Din Tabu, mi-a placut interviul cu Marcel Iures luat de Dan Silviu Boerescu, despre ultimul film in care joaca acesta ( Tatal fantoma) si alte multe detalii din viata sa despre care nu am mai citit pana acum.

Acum, ca am lecturat si revistele aparute pana acum, am mancat si mucenici, pot sa ii urez bun venit primaverii care s-a lasat asteptata cam mult si sa o iau pe venerabila Iris ( aceasta Coco Chanel a regnului canin) la o plimbare prin parc.

Pe curand!

sursa: revistele cumparate de mine; imaginile sunt fotografiate cu iphone-ul din dotare.

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

  1. ada teslaru

    5 March

    Feeeeeeeeetitza, plange mama de emotie! e celebra! 🙂 si uite-asa, de dragul post-ului tau, o sa faca  mucenici moldovenesti si anul asta, desi, initial, isi propusese sa nu…. 🙂 iti aduc, no pb! pup

  2. ana banana

    7 March

    vrea si fata mucenici moldoveneeeesti! daca sunt asa buni cum zice noe, ii dau la cool hunter. va pup si sa ne traiasca mamele, ca tot e 8 martie!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here