READING

Mrs. Helen Gurley Brown, “Mad Men” si “Sex &am...

Mrs. Helen Gurley Brown, “Mad Men” si “Sex & The City”


Astazi ar fi fost ziua lui Helen Gurley Brown (18 februarie 1922 – 13 August 2012), cea care a fost timp de 32 de ani redactorul sef al revistei Cosmopolitan.

Desi a fost infiintata in anul 1886, revista Cosmopolitan si-a cunoscut faima abia atunci cand Gurley Brown si-a pus amprenta sa sexy & inteligenta, in anul 1965. Ea este cea care a adus tirajele ametitoare si a pus pe buzele tuturor, de la tinere aspirante pana la doamne pretentioase, numele Cosmo.

Nascuta in Arkansas, Gurley Brown s-a mutat in Los Angeles impreuna cu

mama si sora sa dupa moartea tatalui sau, in anul 1937. Aici si-a facut studiile (colegiul si facultatea) si apoi s-a angajat intr-o firma de publicitate, ca secretara. La scurt timp insa, talentul sau la scris a ajutat-o sa avanseze in pozitia de copywriter si tot in acea perioada si-a cunoscut sotul, producatorul David Brown. Acesta a sprijinit-o atunci cand si-a publicat cartea-fenomen “Sex and The Single Girl”, in anul 1962. Iar doi ani mai tarziu cartea a fost ecranizata, in filmul omonim, cu Natalie Wood in rolul principal. (trebuie sa vad neaparat filmul).

Atunci cand am lucrat ca marketing manager pentru editia romaneasca a revistei Cosmopolitan (iunie –octombrie 2010) am citit mult despre Helen Gurley Brown si tot in acea perioada urmaream serialul “Mad Men” si ma gandeam cum

ar fi ca scenaristii sa se gandeasca la un episod in care echipa de creatie din agentie sa realizeze o campanie pentru Cosmopolitan, si la ce actrita s-ar potrivi in rolul lui Mrs. Gurley Brown. Cu siguranta ca la intalnire ar fi participat si Joan Harris (interpretata de Christina Hendricks cea apetisanta) si cele doua s-ar fi inteles de minune.

Cand vorbim despre revolutia sexuala, Helen Gurley Brown a avut un rol extrem de important, cu articolele sale indraznete din Cosmo, cu copertile sexy care au vandut atat de bine. A fost o vizionara, a stiut perfect sa amestece materialele despre sex si moda cu articole serioase despre sanatate, igiena, cu povestiri scurte si intelectuale si a fost prima care a pus barbati pe coperta unei reviste de femei (Burt Reynolds, acea coperta controversata din 1972 – anul in care m-am nascut eu) sau cea cu Jack Nicholson si Aurore Clement.

Poate ca serialul “Sex & The City”, lansat in anul 1998 a venit ca un cadou dupa retragerea lui Gurley Brown din pozitia de redactor sef al revistei, in anul 1997. Carrie, Charlotte, Samantha, Miranda, nu a facut altceva decat sa traiasca o viata Cosmo, sa fie libere, elegante, independente, niste adevarate discipole ale lui Helen Gurley Brown.
Astazi ii voi aduce un mic omagiu acestei doamne fantastice cu cateva episoade din Sex & The City.

surse de inspiratie: Wikipedia, http://www.nypost.com, http://rashmanly.com/, http://www.alicebecurious.com, http://thedailynewsonline.com, http://www.saturdayeveningpost.com, http://www.corbisimages.com, http://www.statesman.com, http://gothamist.com, http://www.examiner.com, http://www.theawl.com, http://www.theatlantic.com, http://www.divinecaroline.com, http://tweedlandthegentlemansclub.blogspot.ro


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here