READING

Povestea mea cu Barbie

Povestea mea cu Barbie


Prima mea Barbie a fost achizitionata in toamna lui 1989. Emigrasem in Israel de cateva luni si mama mi-a cumparat-o de ziua mea. Aveam 17 ani. Evident ca nu ma mai jucam cu papusile, dar era mult prea chic papusha cea blonda, imbracata in pantaloni pana rosii, cu pantofi

cyclamen si o bluza in culori tipatoare, un amestec de fucsia, rosu, galben si auriu, desigur. Papusa Barbie a stat in fund pe unul dintre rafturile bibliotecii mele ani de zile, pana cand a descoperit-o belgianul Lucky si a mancat-o in cateva ore. Vestea mi-au dat-o parintii mei telefonic.

Se intampla in iarna lui ’96 si eram deja in Romania, in penultimul an de facultate.
Astazi Barbie implineste 54 de ani si chiar ma gandeam ca ar fi super chic ca cei de la Mattel Toys sa lanseze o papusa aniversara care sa arate ca o diva hollywoodiana 50+.

Povestea lui Barbie este specifica perioadei in care s-a nascut, si in care visele deveneau realitate peste noapte. Americana Ruth Marianna Handler (nascuta dintr-o familie de emigranti evrei polonezi la 4 noiembrie 1916-27 aprilie 2002) si sotul sau au facut o calatorie in Europa in vara lui 1956, insotiti de fiica lor, Barbara. Au cumparat o papusa, Bild Lilli dintr-un magazin din Elvetia si la intoarcerea in California au creat o papusa inspirata de aceasta, cu o statura ce aminteste de cea a divelor de la Hollywood. De la inceput papusile lui Ruth au fost blonde sau brunete iar ulterior au fost create si cele roscate.
Ziua lui Barbie este pe 9 martie, dar debutul sau a fost facut in cadrul unui targ de jucarii la New York, in 12 martie 1959.

Dupa nasterea lui Kenneth, fiul sau, Ruth Handler l-a creat si pe Ken, partenerul lui Barbie. Iar restul povestii il stiti deja.

Aici gasiti unele dintre cele mai speciale papusi Barbie, printre care si cele de inspiratie Gustav Klimt, seria Louboutin sau cea inspirata de personajele din serialul “Mad Men”.
http://www.barbiecollector.com

Surse de inspiratie: http://barbiecafe.blogspot.ro/, http://www.fashion-stylist.net, http://www.tumblr.com, http://sassisamblog.com, http://www.angelicdreamz.com, http://www.leafpile.com/, http://blogs.amctv.com/, Wikipedia.

o parte din papusile vazute in

cadrul unei expozitii la Praga, in iarna lui 2004. A fost tare frumoasa expozitia.


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here