La SPA cu Deborah Szekely

Anul trecut am citit un material foarte interesant in editia de aprilie V Magazine despre Deborah Szekely, cea care a inventat notiunea de SPA modern. Rancho la Puerta si Golden Door sunt doua centre SPA infiintate de Szekely si sotul acesteia, locuri in care vin frecvent staruri precum Barbra Streisand sau Oprah Winfrey. Deborah Szekely implineste astazi 91 de ani, dar daca ne uitam cu atentie la fotografia din V Magazine, nu ii dam mai mult de 70 de ani (cu indulgenta).

indian generic viagra

Deborah Szekely la 18 ani

Deborah Szekely la 18 ani

Nascuta in Brooklyn si crescuta inTahiti, loc in care s-au cunoscut parintii sai, Szekely l-a cunoscut pe sotul sau, un filosof roman din Transilvania, in Baja California, pe cand aceasta avea 18 ani, iar Edmond Szekely, 34. Edmond fusese ofiter in armata romana. Era si evreu, fusese emis un ordin de arestare pe numele sau, a fost prins in iunie 1940 si dus in Romania ca dezertor, dar a reusit sa fuga si a ajuns in Canada, apoi s-a intalnit cu Deborah si au fugit impreuna in Mexico. Aici au fondat cei doi vizionari Rancho la Puerta si au inventat notiunea de viata sanatoasa si “fitness”, care urma sa devina o adevarata religie 40 de ani mai tarziu. Totul, in timp ce locuiau intr-o cabana pentru care plateau o chirie de 17 dolari pe saptamana. Si tot aici au inceput sa cultive fructe si legume “bio” si sa traiasca sanatos. Printre primii lor clienti faimosi s-au numarat Aldous Huxley, Kim Novak si Burt Lancaster.

In prezent  Deborah Szekely (mama a doi copii si bunica a trei nepoti) locuieste la San Diego, nu departe de Golden Door si  Rancho La Puerta si savureaza in liniste fiecare zi. Sanatos si optimist. Mi-ar placea sa o intalnesc pe aceasta doamna, in viitorul apropiat.

Aici este site-ul Rancho la Puerta, locul din care isi trag seva toate SPA-urile contemporane.

http://www.rancholapuerta.com/index.html.

Iar acesta este site-ul Golden Door. http://www.goldendoor.com

Deborah Szekely, V Magazine, aprilie 2012

Deborah Szekely, V Magazine, aprilie 2012

Surse de inspiratie: http://www.wmagazine.com, http://www.californialifehd.com

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here