A good year la Alira

deschidere mare

Vinerea trecuta pe vremea asta ma infruptam din placinte dobrogene, calde si dulci, langa via Alira de la Aliman, judetul Constanta.

Plecasem cu noaptea in cap din Bucuresti, cu un autocar incalzit, cu echipa Molecule PR (am stat langa Cerina Ratiu si am vorbit tot drumul si m-am simtit ca o pustoaica in drum spre tabara de la mare) si cu alti oameni dragi mie din presa scrisa si blogosfera – Cristina Mazilu (Mazilique), Liana Vasilescu, Miruna Micsan sau Ruxandra Busneag, Laura Antonov (La Chic Boutique) si Andra Ilias.

Motivul escapadei noastre? Inceperea campaniei de recoltare, marcata de un eveniment important: Ziua Recoltei Alira, o sarbatoare campeneasca ce are loc in ultima vineri din septembrie, indiferent de vremea de afara.

Si pot sa spun jos palaria pentru organizare – pentru echipa WineRo, pentru Molecule PR (Cerina Ratiu si Mirela Bucovicean) si pentru toti oamenii de acolo, de la Aliman, care ne-au stat la dispozitie – dejunul campenesc, vinul divin, programul artistic si tot ce s-a mai intamplat, in conditiile in care cum am ajuns a inceput sa bata vantul Dobrogei si apoi s-a pornit o ploaie ca in videoclipul Guns’N Roses.

34567

M-am reintalnit acolo cu Veronica Guzun (pe care o stiam din vremea in care lucra la Image PR), acum in echipa WineRo, cu Ghenadie Bobeica, General Manager Alira si mi-au povestit cum a inceput totul: pe locul viei de astazi a fost un lan de porumb. Cand au pornit la drum ca sa testeze terenul, oenologul expert a sarit la propriu din masina si le-a spus ca aici este un loc perfect pentru o vie roditoare, asa ca au dus probe de sol in Franta si cum au primit confirmarea, prima plantare a avut loc in anul 2006. (plantarile se fac de regula in aprilie-iunie, in functie de vreme). Clonele au fost aduse din Franta, din regiunea Bordeaux si prima recolta de la Alira a fost in anul 2009.

Intr-adevar, pana la obtinerea unei sticle de vin este un proces indelungat.

Ghenadie Bobeica General Manager Alira 1Ghenadie Bobeica, E.S. Grigorios Vassiloconstandakis, Ambasadorul Greciei in Romania, A.S. Printul Serban Dimitrie Sturdzafetele strivesc strugurii

Dintre vinurile savurate in mica mea escapada dobrogeana, va recomand Alira Rose din 2013 (este minunat) si Alira Merlot.

Incercati si celelalte sortimente de vinuri, toate poarta semnatura oenologul bordolez, printre cei mai buni la nivel mondial – Marc Dworkin.

Si va invit sa vizitati site-ul nou lansat, www.alira.ro cu informatii complete despre fiecare vin, care are si platforma de magazin online. Si daca se intampla sa calatoriti in Austria,  Belgia, China, Cehia, Finlanda, Franta, Grecia, Olanda, Ungaria, Italia, Japonia, Rusia, Singapore, Suedia, Regatul Unit al Marii Britanii, SUA., cautati vinurile Alira, sigur le gasiti in supermarketurile de specialitate de acolo.

via de la Aliman, preferata meathe dream team, Mirela Bucovicean si Cerina Ratiu, Molecule PRpeisaj cu ploaiecal in ploaieAlira, sticla de roseCerina Ratiu si cu mine, la drumfinal material

Sa fie recolta bogata si mai merg la Alira, pentru vin si pentru peisajul cinematografic.

 

Surse de inspiratie foto: WineRo, Molecule-F, arhiva personala

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here