READING

Dejun de februarie la Palazzo Lido

Dejun de februarie la Palazzo Lido


Intotdeauna mi-a placut sa iau dejunul sau sa cinez in compania prietenilor. Parca mancarea are alt gust, asezonata cu clinchetele paharelor, concertul furculitelor care ating discret farfuriile si rasetele din fundal.
Mi-am inceput saptamana la Palazzo Lido, in compania prietenelor si partenerelor in unele dintre cele mai dragi proiecte ale mele, Cristina Pop si Lili Misaila de la Antz Communication/ http://www.eroiiromanieichic.ro/ http://www.1000desfaturi.ro. Dupa doua latte (cu illy, divina!) si vreo doua ore de povesti despre istoria acestei case in stil neo romanesc cu puternice elemente venetiene si fanariote am facut o plimbare prin incaperile superb renovate. Iar cand am ajuns la desert (un tiramisu grozav) ni s-a alaturat si Ana Maria Morodan de la http://highstreetcardigans.com, chiar in deja consacrata zi “Morodan Day” de pe http://www.molecule-f.com.
Aceasta a fost introducerea. Acum urmeaza povestea casei. Ei bine, a fost proiectata de arhitectul N. Socolescu în anul 1904 pentru chirurgul Constantin Angelescu si sotia sa, o socialite a vremurilor respective si aici aveau loc unele dintre cele mai chic saloane de discutii. Revenind in prezent, un cuplu de restauratori romani s-a ambitionat sa renoveze casa, iar atentia la detalii este formidabila.

Am fost atrasa in primul rand de stucaturi, de reeditarea motivelor originale; de oglinda venetiana originala din capul scarilor, cu rame poleite cu foita de aur (o opulenta de bun simt, nu?), in care se reflecta perfect vitraliile luminatorului.

Dar locul meu preferat este la etaj, in spatiul in care se afla biblioteca doctorului Angelescu. Este acolo o incapere in care lumina intra cald si placut si as sta acolo o zi intreaga, cu laptopul meu si o carte buna.

Nu l-am cunoscut inca pe chef (care este din

Sicilia), era ocupat in bucatarie, jongland cu felurile de mancare romanesti si cu cele gatite de italiencele din Sud. Dar am uitat de dieta mea si de orele de Pilates si m-am infruptat singura, singura cu o pizza cu adevarat regala si la aperitiv, cu niste bruschetede vis, cu rosii, busuioc si trufe albe.
Stiu ca Palazzo Lido este unul dintre locurile in care o voi aduce pe mama, la viitoarea sa vizita in Romania, pentru ca adora astfel de locuri. Si mai e ceva: restaurantul se afla intr-una dintre zonele preferate ale orasului in care locuiesc de aproape 20 de ani: Ateneul Roman, Calea Victoriei.
Abia astept sa se deschidasi terasa, la vara, atunci chiar ca imi fac abonament aici.

Daca aveti chef astazi sa cinati romantic, fara nicio legatura cu V. Day, ci doar ca sa va simtiti bine, mi-a placut “versetul zilei” propus de echipa Palazzo Lido, inspirata de regretata Sanda Tatarascu Negroponte: “ Dragostea sade in cele mai mici

detalii”.
Pofta buna si de lucruri bune!
Iar aici este pagina de Facebook de la Palazzo Lido, ca sa va puneti la curent cu meniul.
http://www.facebook.com/pages/Palazzo-Lido/131316143695791
Strada C.A. Rosetti nr. 13

Galeria mea cu cotloanele preferate de la Palazzo Lido

Surse foto: Antz Communications, arhiva personala


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here