O vizita la Galeria Supreme


Pe la jumatatea lui decembrie, prietena Ada Teslaru mi-a povestit ca s-a deschis o noua galerie de arta pe Strada Tudor Stefan si m-am bucurat mult, pentru ca strada asta devine tot mai interesanta. Tot aici se afla si Galeria de Arta Dorobanti, una dintre preferatele mele, ai carei proprietari imi sunt cunoscuti.

Revenind la galeria cea noua, Supreme, de la numarul 7, nu am avut timp sa o vizitez pana ieri, cand m-a sunat Mike Scar, un tanar creativ care PR-izeaza acest loc. Asa ca mi-am incheiat ziua la Supreme Gallery, printre obiecte Art-Deco si Mid-Century, exact perioadele mele artistice preferate.

Pentru cei care cunosteau magazinul The Mews (unde mi-am cumparat la un moment dat cei mai iubiti pantofi ai mei), ei bine, galeria se afla exact in acest spatiu chic, la parter si la subsol.

Piesele preferate le puteti vedea in imaginile de mai jos, o parte dintre ele primite de la Mike Scar, altele instagramate pe moment. Vasul cu capac cap de girafa, masa din travertine Willy Rizzo si masa cu capete de berbec Maison Jansen (cei care au mobilat trei dintre incaperile Casei Albe in timpul mandatului lui JFK, fiind printre preferatii lui Jackie Kennedy). Galeria este deschisa de luni pana sambata intre orele 10:00-20:00 iar duminica, intre 10:00-15:00.

Recunosc ca nu stiam ca fotograful italian Willy Rizzo face mobilier. Stiam ca a fost fotograf de razboi, ca a lucrat pentru revista Life si ulterior pentru Paris Match; ca a fotografiat staruri in ipostaze paparazzi destepte, in cadrul festivalului de film de la Cannes, ani la rand. Casatorit cu actrita Elsa Martinelli, Rizzo le-a fotografiat pe Brigitte Bardot, pe Sofia Loren, Audrey Hepburn, Jane Fonda, Picasso si Dali si a fotografiat-o pe Marilyn Monroe chiar cu trei saptamani inainte de disparitia acesteia.
In anii ’50, Rizzo a inceput sa conceapa piese de mobilier, mai intai pentru apartamentul sau si apoi pentru prieteni si prieteni ai prietenilor. Salvador Dali a cumparat cateva piese, la fel si Brigitte Bardot, pentru apartamentul sau de la La Madrague din St. Tropez. Una dintre piesele celebre de mobilier este chiar masa de la Supreme Gallery. In prezent Rizzo

se ocupa de galeria sa din Paris iar obiectele sale pot fi achizitionate din cele mai chic galerii din New York, Miami si Los Angeles. Toate sunt produse in serie limitata si la un moment dat au fost expuse si la Metropolitan Museum of Art. Aici gasiti detalii despre galleria lui Rizzo din Paris. http://www.willyrizzo.com/News–exhibitions
Iar aici este pagina de Facebook Supreme Gallery
http://www.facebook.com/pages/Supreme-Gallery/166953380118187

surse de inspiratie: http://pleasurephoto.wordpress.com, Supreme Gallery, arhiva personala


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here