READING

Cum l-am cunoscut pe Ovidiu Buta

Cum l-am cunoscut pe Ovidiu Buta

Cronologia mea cu Ovidiu

Prima data am citit cartea scrisa de Ovidiu Buta, “Victima modei”. Era chiar in primavara lui 2006, tin minte ca tocmai ce ma intorsesem din vacanta in America petrecuta cu mama si am intrat la Carturesti ca sa-mi fac “plinul” de carti. Am citit cartea chiar in acel weekend si mi-am amintit cat de mult imi placeau pictorialele lui Buta din revista Exces.

Apoi a venit si ziua in care l-am cunoscut pe Ovidiu, in noiembrie 2007. Eram in redactia Tabu din mansarda cea chic din Bulevardul Regina Elisabeta si Ovidiu a intrat pe usa, insotit de Adriana Tudorache, la acea vreme fashion editor la revista. Ovidiu venise ca sa pagineze unul dintre cele mai frumoase pictoriale de moda pe care le-am vazut pana acum, “Frida Comunista”, cu modelul Dana Dorobantu fotografiata à la Frida Kahlo prin Bucurestiul post comunist. Atunci am vorbit pentru prima ora cu el si ulterior ne-am intersectat pe la diverse evenimente din orasul in care traiesc din anul 1993. 2008 a fost r plin de petreceri, eu l-am numit “Anul Peroni”, pentru ca s-a comunicat superb pe acest brand, echipa de atunci de la Millenium (Melania Ghiga & Co) au gandit o platforma foarte desteapta.

In iunie 2008 Ovidiu si-a serbat ziua in Fratelli din Golescu si tocmai ce fusese paginat pictorialul fashion din editia de iulie Tabu, “Music Issue”, cu el protagonist al unui pictorial music in care intrase in pielea unui personaj cu care seamana foarte bine, Matthew Bellamy, solistul de la Muse.

Eu inca sunt de parere ca Ovidiu seamana mai bine cu Adam Levine de la Maroon 5. Dar important este ca pictorialul realizat de Laura Cirnici si fotografiat de Cosmin Bumbut a iesit foarte cool. Tot in 2008 a fost deschiderea Baneasa Shopping City, iar Ovidiu a coordonat intreaga echipa din culisele prezentarii de moda Victoria 46. A fost o prezentare superb organizata, iar alegerea muzicii – Led Zeppelin – a fost pe sufletul meu. Primul long talk cu Ovidiu a fost insa la un frappé pe terasa de la Cafepedia, in iunie 2009, intr-o pauza de seminarii interesante din cadrul Pasarella. Am petrecut atunci vreo doua ore cu el si cu Melania Ghiga (la acea vreme se ocupa excelent de Raionul 4, actualmente lucreaza tot in domeniul modei, la Milano). Iar dupa aceea a urmat o intreaga suita de revederi frumoase si intalniri armenesti, in compania lui si a unor prieteni dragi.

In aprilie 2011, Ovidiu a creat o colectie capsula de mocasini pentru brandul Sepala al Mihaelei Glavan, iar pantofii pentru ladies s-au vandut exclusiv si excelent la The Place Concept Store (cu care colaborez intens si minunat de la finele lui 2010). Bineinteles ca mi-am achizitionat si eu o pereche.

Iar in iulie 2011 am petrecut unele dintre cele mai frumoase zile in compania lui Ovidiu, la “Saptamana modei de la Berlin”. Au fost trei zile minunate cu Miruna Micsan (pe atunci redactor sef adjunct la revista Viva!), Robert Ratiu (redactor sef adjunct la Beau Monde), Ovidiu, Irina Schrotter, Alina Botea, Lucian Broscatean, Lena Criveanu, Mihaela Glavan si alte personaje de care sunt mandra.

Daca vreti sa vedeti o parte din pictorialele lui Ovidiu Buta din GQ si alte job-uri artistice, puteti sa intrati pe site-ul sau oficial, http://www.ovidiubuta.ro/. Pentru mine este o adevarata incantare, de fiecare data.

Astazi il aniversez pe Ovidiu cu cele mai dragi ganduri. Si sper sa avem o lunga prietenie, pana la 120 de ani.

Tipologii, colectia Irinei Marinescu, noiembrie 2009

Abia astept cea de a treia carte a lui Ovidiu.

Surse: http://www.hypestreet.ro, http://modasicevamaimult.blogspot.ro, http://www.urbaninsights.ro, http://www.laurabucur.ro

zp8497586rq

People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST

INSTAGRAM
follow me over here