READING

Ceva ușor, de vară, cu beauty tips for all seasons...

Ceva ușor, de vară, cu beauty tips for all seasons

La ultima noastră filmare pentru Tik-Tok-ul A Cincea Putere am început să povestim  spontan despre trucurile noastre de beauty, multe învățate de la mamele, mătușile, prietenele mamelor noastre (Ana Bîtu a vorbit așa frumos despre asta!). Am decis să și scriem pe blogurile noastre, să rămână acolo și să fie ușor de accesat, oricând, ca o bună re-amintire.

Ascultând-o pe Ana și ulterior și citind ce a scris ea, aici:https://www.superage.ro/articol/baba-frumoasa-si-copil-cuminte/, am realizat că am și eu două beauty tips de la mama mea. Copil fiind, le-am asociat pe fiecare cu anotimpurile în care se întâmplau.

Vara, sau mai exact, din iunie și până pregătea mamaie castraveții pentru conservele de murături, în prag de toamnă,  mama îmi dădea “capacele” să îmi hidratez toată fața. Începea mereu cu fruntea. Îmi plăcea cum se lipește ca o ventuză de fruntea mea și fugeam la oglinda din baie ca să îmi admir the beauty look. Și acum, ori de câte ori curăț castraveții, îmi hidratez pielea cu capacele acestora și cu feliile care miros divin.  

Toamna și iarna sunt pentru celebra mască a mamei, cu gălbenuș de ou amestecat cu mălai. Pregătesc un gomage pe care îl aplic pe față și pe decolteu și stau cu el până se usucă. Între timp fierb apă într-o oală înaltă (old school), apoi pun în apa fiartă câteva plicuri de ceai de mușețel. îmi curăț tenul bine cu dischete demachiante îmbibate cu ceai (turnat și lăsat să se răcească puțin). Iar apoi stau cu fața deasupra oalei minune, cu un prosop pe cap.  Nu e foarte fashionable momentul, dar pot să vă spun că după această saună facială tenul meu arată foarte proaspăt, în așteptarea serumului și a cremei hidratante de la Neovadiol Postmenopauză, desigur, pe care le folosesc deja de aproape 3 ani.

Demachierea nu o trec neapărat în categoria beauty tips, dar cred că este foarte importantă pentru un ten curat și hidratat. Nu folosesc mult machiaj, sunt zile în care nu port deloc make-up, dar chiar și așa aplic un tonic și apă termală, la final. Boosterul de la Vichy face minuni, mai ales în diminețile în care mai am nevoie de câteva ore de somn, dar acest lucru este imposibilJ

Anul acesta voi împlini 51 de ani și cred că demachierea și hidratarea sunt singurele constante din rutina mea de îngrijire.

Un alt beauty tip ar fi că țin în casă doar produsele pe care le folosesc des. Nu îmi place să fac risipă. Singurele stocuri de produse sunt la edițiile limitate de creme de mâini, cum s-a întâmplat cu cea cu dovleac de la The Body Shop, din toamna trecută. 

Toate brandurile de îngrijire & make up pe care le folosesc sunt netestate pe animale. Am grijă să verific acest lucru de fiecare dată.

Am stabilit cu @adinavladmakeup & cu @oanabusuioc să ne vedem în această vară și să povestim puțin despre machiajul la 50 de ani și câteva trucuri rapide, folosind puține produse. Revin când vor fi gata the short movies și sper să vă fie utile.

Vă invit acum să citiți materialele scrise de celelalte colege dragi, Cristina Stănciulescu, Diana Cosmin și Mara Coman.

O vară senină să avem!

Surse foto: foto la foto de la @iuanaioana, Alex Gâlmeanu, arhiva personală


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here