READING

7 locuri din România în care m-aș întoarce oricând...

7 locuri din România în care m-aș întoarce oricând

Mâine intrăm în ultima lună de vară, anotimpul meu preferat, deși sunt născută iarna, copil de decembrie.

La ultima noastră întâlnire pentru Tik Tok-ul  #acinceaputere am hotărât să scriem despre locurile descoperite în România în ultima perioadă, locuri în care ne-am întoarce cu aceeași plăcere.

Anul acesta am avut șansa să călătoresc mai mult în România, să revin în locuri dragi și totodată să descopăr unele noi, așa că las mai jos lista mea de 7 adorate.

În Timișoara, oricând și nu numai în perioada Bienalei Art Encounters, recomand @isho_timisoara, un spațiu în care se întâmplă frecvent expoziții de artă contemporană. Recent aici a avut loc o ediție specială @romanianjewelryweek.

La Iași am descoperit cu ocazia @romaniancreativeweek.ro Baia Turcească, renovată special pentru acest eveniment care are loc anual deja din 2021. Aici sunt vernisate unele dintre cele mai bune expoziții de artă contemporană.

Anul acesta am mai descoperit un loc cu energii foarte bune: @happy_oameni_si_natura,  care funcționează și ca un food & object concept store, cu multe delicatese și pentru căței, dar are și cafea foarte bună, patiserie și o pâine artizanală care te face să uiți de orice dietă.

La Sibiu merg deja de doi ani, la invitația Unicredit Bank, #ourcommunities, la Festivalul Internațional de Teatru.

Așa am descoperit două locuri în care se mănâncă tare bine: @plairestaurant,  

Max și @theloft.collective, un concept store care vinde vintage berlinez și designeri români.

Am lăsat la final ultimele descoperiri de pe litoral: 

@euforia, în Eforie Sud, un hotel butic inaugurat la jumătatea acestui iulie. Este o fostă vilă interbelică, transformată cu măiestrie de duo-ul creativ de la @annterior_studio, cu elemente de nou și de vechi via @heartwood.ro. Grădina cu flori de mare a fost plantată de mama Alexandrei Bogatu, tânăra antreprenoare care deține Euforia. Hotelul are 20 de camere, fiecare altfel decorată.

Restaurantul hotelului funcționează independent de clientela cazată iar meniul este realizat de chef @vladandrei22.

Sunt vegetariană și m-am bucurat să găsesc în meniu preparate vegane, inclusiv deserturi.

Hotelul este deschis tot anul pentru că aici se pot face și proceduri balneo-climaterice, cu personal avizat de la Complexul Vraja Mării. Eu am încercat kinetoterapie, sauna cu ozon, masajul de relaxare & reflexoterapie.

Dacă vreți să prindeți un apus de soare memorabil, cinați la @lunadecorbu.

Se mănâncă foarte bine acolo iar deserturile sunt o poveste. Le pregătește chiar Dana, sora proprietarului, Adi Popescu.

Sunt mari iubitori de animale. Locul este pet friendly.

Vă invit să citiți despre locurile recomandate de colegele mele Ana Bîtu, Cristina Stănciulescu, Diana Cosmin & Mara Coman.

Acest material face parte din seria topics-urilor #acinceaputere: Suntem 5 femei care ne cunoaștem de niște ani, care împărțim multe amintiri personale și profesionale de dinainte de pandemie. Ne-am adunat sub parasolarul A Cincea Putere în timpul carantinei (în primăvara lui 2020) și scriem de atunci, din unghiuri diferite și foarte persoanale, pe un subiect ales, fiecare pe blogul său. Astăzi am scris despre locuri descoperite de fiecare dintre noi în cele mai recente călătorii.

Vara e încă aici. Să fie soare și bine!

Surse foto: @euforia, Instagram, arhiva personală


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here