READING

8 lucruri de vazut pana la finalul lui octombrie i...

8 lucruri de vazut pana la finalul lui octombrie in Bucuresti, Constanta si Iasi

Singura la nunta mea

Mai sunt 8 zile din octombrie si am pregatit mai jos o lista cu 7 activitati culturale din seria #cumiiplaceluinoemi

Muzeul Memoriei

Cristi Neagoe mi-a trimis info despre Muzeul Memoriei, un demers educational si cultural initiat de Asociatia Punctart, de promovare a patrimoniului national. Muzeul Memoriei este un loc al amintirilor generatiei de la Marele Razboi, adunate din Bucuresti, Iasi si Dobrogea. Sunt amintirile strabunicilor unora dintre noi, care merita parcurse si vazute cu intreaga familie in cadrul acestei expozitii calatoare. De vazut in Bucuresti, pana in 25 octombrie (la Galeria TOT, Splaiul Unirii 160), la Constanta, intre 28.10 – 03.11, la Centrul Multifunctional Educativ pentru Tinret “Jean Constantin”, Bdul Ferdinand 56) si la Iasi, intre 8-15 noiembrie, la Hala FIX, Str. Bucium 34).

litoral-event

Daca mergeti la Constanta pentru “Muzeul Memoriei”, mai e de vazut o expozitie, montata de TATAIA: “PEOPLE OF ROMANIA, Litoral”, la Muzeul de Arta. De vazut pana duminica asta, 28 octombrie.

Tiberiu story

 

La MNAC Bucuresti (Str. Izvor, cea mai frumoasa aripa a Casei Poporului), tot pana in 28 octombrie este vernisata expozitia “Family”, cu fotografiile vecinului meu drag Tiberiu Capudean. “Family” face parte din proiectul “NAKED”; fotografii cu nuduri de barbati gay cu povesti diferite de viata, de rase si culturi diferite. Expozitiile astea au fost vernisate la Bruxelles si Paris si in curand si la Madrid, 29 octombrie-5 noiembrie, la Cineteca Madrid. Tiberiu a primit pe 7 iulie anul acesta, din partea KulturForum Europa, The European Tolerance Award.

 

Afiș Vă plaCello

Pe 26 octombrie se termina turneul “Va plaCello?” sustinut de violoncelistul Răzvan Suma si invitatul sau, Adrian Mantu. Ultimul concert va fi pe 26 octombrie, la Pitesti, la Sala Filarmonicii, ora 19:00. Repertoriul include compoziții originale scrise pentru două violoncele de J. B. Barièrre, D. Popper, L. Boccherini şi J. Fr. Dotzauer, prelucrări româneşti ale unor piese foarte cunoscute de V. Jianu, dar şi o abordare neconvenţională a unor cunoscute hituri pop/rock.

Filminute is ON

Daca va plac filmele scurte, de un minut, pe Filminute sunt filme din 19 tari inscrise in competitie. In selectia 2018 sunt filme cu povesti emotionante care vorbesc despre diversitate in toate aspectele sale. De vazut pana in 30 octombrie.

 

Afis Expozitie Brigitte Lacombe FNT 2018

Pana luni, 29 octombrie, la ARCUB Gabroveni (Str. Lipscani) este vernisata expozitia Lacombe: Theater/Cinema, eveniment in cadrul Festivalului National de Film. Brigitte Lacombe in 3 sali, cu 3 teme: teatru / portrete / film. 40 de fotografii care sunt o adevarata incantare si totodata o intoarcere a privitorului la momentele in care a vizionat filmele respective. O recomand cu drag, am vazut-o duminica trecuta.

Singura still (c) Marina Obradovic

Drama „Singură la nunta mea/ Seule a mon mariage”, lungmetrajul de debut al regizoarei Marta Bergman, va fi proiectata sambata, 27 octombrie, de la 19:30, la Cinema MTR, in prezenta regizoarei si a protagonistei filmului, Alina Serban.

„Singură la nunta mea” a avut premiera mondială în programul ACID (Association pour le cinéma indépendant et sa diffusion), la Festivalul de Film de la Cannes 2018. Coproducţia Belgia-România a fost filmată în România și Belgia și îi are în rolurile principale pe Alina Șerban și Tom Vermeir. Filmul va intra in cinematografe in 2 noiembrie.

Trailer oficial: https://www.youtube.com/watch?v=HqX7EhiVtOo&t

 

Revin in curand cu 3 lucruri pe care le voi face la Cluj, in urmatoarele zile. Enjoy zilele astea!

 

Surse foto: @rollercoasterpr, White Words, Cristian Neagoe, TATAIA, GoogleJ


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here