READING

8 branduri românești descoperite în 2022

8 branduri românești descoperite în 2022

IMG_1065

Au fost mai multe, dar sunt sigură că Ana, Cristina, Diana și Mara vor scrie despre o parte dintre brandurile care mi-au captat atenția anul acesta. Pe deasupra, în ședința noastră “de redacție” am hotărât să scrie fiecare despre 5, dar “am trișat” puțin, pentru că e greu să mă abțin, sunt prea frumoase toate.

IMG_4239

Încep chiar cu ultimul brand descoperit, @ruxandraofficiel, despre care am și postat recent pe Instagram. Este creat de Ruxandra Gheorghe, arhitectă la bază, care acum câțiva ani a fost art director la Vogue Russia și ulterior a lucrat doi ani la Saint Laurent, la departamentul de materiale și culori și a absolvit în paralel L’Ecole de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne. Ruxandra creează sustenabil în atelierul său din București și are și un atelier de boiangerie pe care îl voi vizita în această primăvară. Modelele sale sunt prietene și prieteni din lumea dansului contemporan și astfel avem o poveste care cere de fiecare dată un encore.

 

IMG_4243

Apoi este @dianavasilescu, descoperită la ediția @piatadeartasidesign din această toamnă. Mi-au atras atenția broșele sale din plexi, care m-au dus cu gândul la curentul suprarealist și la universul Elsei Schiaparelli.

IMG_1958

IMG_4241

@oneshirtonestory este un brand din Timișoara despre care am mai scris și nu pentru că ne-a fost client mie și Adrianei Chiper ci pentru că are o poveste emoționantă și sustenabilă 100%. Iar oamenii din spatele acestui proiect sunt eroii mei din acest an: Elisabeta Moldovan, Simona Vegh, Andreea Iager Tako.

IMG_4264

IMG_4266

IMG_4242

@waxnmagic a fost lansat în acest decembrie de către Andreea Leta, (@tarotandshoes), stilistă la @alistmagazine & autoarea multor proiecte de styling cool & de către un prieten de-al său. Lumânarea cu aromă de pere & vanilie este preferata mea și abia aștept să o încerc și pe cea cu aromă de fudge!

IMG_4259

@namastayzenrituals este brandul lui Alexandra Badea (@allaexandra), tradus prin săruri de baie și scrub-uri. Am descoperit brandul la ediția @romaniandesignweek de anul acesta, în cadrul @room21.store pop up.

IMG_4262

IMG_4247

@moonchappel este locul în care s-ar potrivi și Namastay Zen Rituals dar și Wax’n Magic, pentru că a adunat tot ce înseamnă mistic cool, la parterul unei vile de pe Strada Washington.

IMG_6103

IMG_1951

 

@tiles.and.tiles al lui @robertacurca trebuia să fie pe lista mea, mai ales pentru că sunt un fan al plăcilor de ceramică. Stiți cât de greu mi-a fost de fiecare dată să aleg faianța pentru bucătării și băi? Doar că Roberta face pandantive din faianță. Brand descoperit la ediția din acest decembrie @designersdrivein.

IMG_1947

IMG_4245

Am lăsat la urmă un brand descoperit la finele lui 2021, dar ale cărui piese le-am văzut live anul acesta, la ediția @romaniancreativeweek.ro: @octaviachiru.

IMG_4246

Vă las acum cu descoperirile lui Ana Bîtu, Cristina Stănciulescu, Diana Cosmin și Mara Coman.

 

2023 să fie blând cu noi toți și să fie pace și să ne bucurăm de creativitate și de oameni buni.

pe veselie copy

Acest material face parte din seria #acinceaputere: 5 femei care ne cunoaștem de niște ani, care împărțim multe amintiri personale și profesionale de dinainte de pandemie, care ne-am adunat sub parasolarul A Cincea Putere în timpul carantinei (în primăvara lui 2020) și scriem de atunci, din unghiuri diferite și foarte persoanale, pe un subiect ales, fiecare pe blogul său. Astăzi am scris despre o parte din brandurile românești descoperite în 2022.

Foto: Instagram brands, arhiva personală, Alex Gâlmeanu

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here