17 X RDW = Love

deschidere mare

Stiti cum e cand asisti la evolutia unui proiect? Ii intalnesti pe “parintii” lui inca dinainte de a fi conceput, apoi iese in lume pentru prima data si toata lumea este incantata de “nota” primita la nastere. Apoi il urmaresti cum creste, creste si nu se mai opreste, precum vrejul de fasole din poveste.

Cam asa este Romanian Design Week pentru mine. Ii cunosc pe The Institute people de ceva ani si am stiut inca de la inceput ca acest proiect va fi un succes.

Nu vreau sa incep sa scriu aici romane cu sirop, asa ca incerc sa fac un sumar RDW & sa schitez o harta a evenimentelor la care sper sa ajung pe toata perioada de 17 zile cu: Piata de Flori din Amzei, transformata in expozitie centrala; cu tot ce se intampla in spatiile artsy din Bucuresti, showroomurile designerilor, o adevarata nebunie creativa.

Print

  1. Maine e marea deschidere, in Piata Amzei, expozitia centrala. Sunt prezentate aici lucrarile a 150 de designeri romani + expozitia Tarilor Nordice (Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia si Suedia). Aici gasiti toate detaliile: http://www.institute.ro/lifestyle/the-institute-si-ing-bank-prezinta-romanian-design-week-2016-1346.html

(intervalul orar 10 a.m. – 10 p.m.)

Print

  1. Diploma Selected – un dialog artistic intre 12 profesionisti din industriile creative si 12 proaspeti absolventi ai facultatilor vocationale. Mai multe detalii aici – http://www.institute.ro/arte-vizuale/diploma-selected-rdw-2016-1469.html

 

  1. Conferinta “A turn for the better” – duminica, 22 mai/orele 12.00/Institute, the café. A nu se rata de catre studentii la arhitectura si design. Vor fi discutate subiecte legate de planificare si dezvoltare urbana, cu solutii punctuale si fezabile. ”Cum arata arhitectura apicola?” si alte multe intrebari si raspunsuri, totul in cadrul ”A Turn for the Better”.

URBANIST

  1. Fashion’s Night Out Parties, by BURN&The Urbanist, in Strada Caldarari 3, toate de la 7 seara, in zile diferite:

Fashion’s Night Out Party *Irina Marinescu, pe 25 mai, de la 7 seara. Mergeti sa petreceti si sa vedeti colectia primavara-vara 2016 a Irinei, “Belvedere”, completata de accesoriile estivale ale Madalinei Radulea.

Fashion’s Night Out Party *LANA&Julien Britnic cei cool si creativi, pe 28 mai.

Fashion’s Night Out Party *Ioana Ciolacu, pe 4 iunie. Party “All Things Nice”, inspirata de copilarie si de filmul “La Strada” al lui Fellini.

Beau Monde UAD RDW

  1. Revista Beau Monde si Universitatea de Arta si Design Cluj organizeaza o “ce n-a vazut Bucurestiul” expozitie cu creatiile unor designeri clujeni de urmarit. Luni, 23 mai, de la orele 18:00, la Asociatia Culturala Noblesse – Fusion Arts – (Palatul Noblesse), in Strada Sfintilor nr. 7. Vernisajul va fi urmat de un cocktail party, in aceeasi locatie.

Steff Chelaru la Molecule F6. Tot luni, 23 mai, de la 7:30 pm, Steff Chelaru, proaspata absolventa, parte din DIPLOMA Selected isi va prezenta colectia in concept store-ul Molecule-F din Promenada.

afis va rugam final 50x70-page-0017. “Va rugam nu va asezati” #2 – design romanesc de sine statator, la Carturesti Carusel, incepand de astazi de la orele 19:00. Scaunele sunt realizate de Ubikubi, 201 Design Studio, Toni Baghiu, Agnes Lukacs, Square One, Soft Room Design si Dan Patrascu.

Maison V

  1. Inchei cu o expozitie epicureana: “Hedonismul artei efemere”, a carei autoare este Katia Danila, artizana torturilor Maison V. Torturile adevarate opere de arta vor putea fi admirate in showroom-ul din Strada Dobrota 16 (zona Floreasca), in intervalul orar Luni-Vineri, 10:00 – 20:00 si sambata si duminica, intre orele 12:00 – 20:00, pe toata perioada RDW (20 mai – 5 iunie).

Voi incerca sa ajung la cat mai multe expozitii si petreceri, mai sus sunt doar cateva selectate de mine pe criterii subiective & obiective, asa ca va invit sa consultati site-ul Romanian Design Week, excelent pus la punct.

Sa ne RDWim si sa ii sustinem pe artisti.

#RomanianDesignWeek si #RDW2016. Facebook: https://web.facebook.com/romaniandesignweek/

 

Surse foto: Romanian Design Week, Beau Monde, Molecule-F, Maison V


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here