READING

When Alex met Mary

When Alex met Mary

deschidere mare, Town_House_Motel

Saptamana trecuta am primit invitatia de a-i lua un interviu lui Alexander Giantsis, speakerul international al editiei de anul acesta Digital Divas.

Alexander este directorul comercial al brandului Mary Katrantzou, un brand familiar mie din perioada in care am colaborat cu The Place X (si acum imi aduc aminte cat de colorate si pline de optimism erau vitrinele magazinului cu rochiile frumos aranjate de dragul meu Razvan Firea).

Ca sa nu mai lungesc povestea interviului: am ajuns prima, la ora stabilita (11 dimineata), vineri, 20 mai, intr-o incapere plina de flori si prajituri (un fel de backstage Mary Katrantzou amenajat de Vicki (Nicola) 

 

Interview set up

Cu o seara inainte arasem pagina de Instagram a lui Alexander (este publica, v-o recomand cu caldura, https://www.instagram.com/alexgiantsis/) si mi-am facut o lista destul de scurta de intrebari, scurta pentru ca dupa mine mai urmau inca vreo 5 interviuri.

Alexander Giantsis

Alexander Giantsis

Despre experienta sa in industrie si despre povestile din spatele brandului ati citit sau veti citi pe site-urile si blogurile dragi mie (la o simpla cautare google).

Eu am avut cateva intrebari mai personale, legate de relatia lui Alex cu Mary Katratzou, de preferintele muzicale, dragostea pentru animale si pentru arta.

Mary Katrantzou and Alex Giantsis, Tatler

Mary Katrantzou and Alex Giantsis, Tatler

And here we are:

Before Alex met Mary:

Alexander Giantsis s-a nascut in Anglia, intr-o familie multiculturala, cu radacini elene. A studiat Textile & Fashion Design la Leeds University si apoi Design Management la LCF London (London College of Fashion).

A fost Brand Manager D&G la Harvey & Nichols si apoi…

Alex a cunoscut-o pe Mary in noiembrie 2009. Initial aplicase pentru un post de internship, pe cand echipa Katrantzou insemna o mana de oameni si sunt impreuna si acum, cand vorbim despre un brand international cu sute de angajati.

L-am intrebat pe Alex care este the next big thing, in toata nebunia asta social media?

„The next big thing este proiectarea in diferite spatii. Vom ajunge sa intram in contact cu retailerul de pe canapeaua din salon si vom intra in VR traind momentul achizitiei”.

 

L-am mai rugat pe Alex sa imi spuna care sunt top 3 galerii de arta preferate:

„1. Venice Palazzo Fortuny.

  1. Muzeul Orsay din Paris (una dintre lucrarile sale preferate este „The lion hunt” al lui Eugene Delacroix.
  2. Galeria Saatchi din Londra.

Kylie

Lui Alex ii place Kylie Minogue. Si stiti de ce? Pentru ca, in afara de faptul ca are melodii pop superbe, „este o artista careia ii pasa de public.”

Daca vreti sa stiti, Alex viseaza uneori in greaca si vorbeste cu Mary Katratzou in limba olimpienilor (tot din cand in cand).

Ce inseamna Instagram pentru un brand?

Instagram is building the perception. Este un jurnal vizual, are puterea de a vinde visul”.

Ce inseamna Pinterest pentru un brand?

„Pinterest este un moodboard foarte bun.”

Va invit la o plimbare pe site-ul oficial Mary Katranztzou, este plin de culoare, de optimism, impletit cu arta (colaborarile, de la cea cu Nick Knight si pana la cea mai recenta, „Belles Lettres”, impreuna cu NYC Ballet Company.

A

Iar colectia resort din 2015, „Mary’s A to Z” m-a dus cu un an inapoi, intr-un road trip cu semne luminoase si hoteluri proiectate pe cerul inconfundabil al Coastei de Vest americane.

AW16_Moodboard_Portrait

Iar moodboardul colectiei toamna-iarna 2016 este, in opinia mea, o continuare a alfabetului lui Mary: cowboys (inspirati de lucrarile lui Warhool), Hollywood glam & street style. Si toate formeaza spiritul Katrantzou: „Fashion is a verb: To fashion”.

Iar eu stiu acum ca Alex este peste tot in aceasta poveste: Este Alex Giantsis for Mary Katrantzou.

Draga mea Vicki Nicola, iti multumesc pentru aceasta intalnire.

Alex, my dear, I will see you on Instagram. Very Soon.

It is The Kylie situation

It is The Kylie situation

 

Vicki Nicola and Alex Giantsis, Bucharest, May 20th 2016

Vicki Nicola, eu si Alexander Giantsis

Vicki Nicola, eu si Alexander Giantsis

 

Alexander GiantsisSurse foto: Dana Georgescu, www.tatler.com, Mary Katrantzou, http://consequenceofsound.net, arhiva personala


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here