READING

Why I admired Paul Newman so much.

Why I admired Paul Newman so much.

deschidere mare

Paul Newman ar fi implinit astazi 91 de ani. A fost un icon pentru mamele si bunicile noastre. Pentru cei nascuti in anii ’70, ca mine, a fost la un moment dat o abundenta de filme cu el, in care scenele de kissing erau taiate, ca nu cumva sa ratam ora telejurnalului de la 10:00 p.m. Bine macar ca ne ramaneau proiectiile de la cinematograf.

Mama si prietenele ei il dadeau ca exemplu de “barbat de casa” – a fost impreuna cu Joanne Woodward din 1957 si pana in 2008, cand actorul a plecat in alta dimensiune.

Paul Newman si Joanne Woodward la Cannes, 1973

Paul Newman si Joanne Woodward la Cannes, 1973

 

Afisul Festivalului de la Cannes din 2013

Afisul Festivalului de la Cannes din 2013

 

Lui tata ii placea si ca, in afara de filme, Newman a fot pilot de curse.

Mie mi-a placut Newman pentru ca, desi nu exista definitia de cool pe atunci, era misto. Asa mi se parea mie, pustoaica fiind. Si ulterior am citit despre implicarea lui intr-o multime de cauze sociale si despre cum si-a construit Newman’s Own, pornind de la un dressing pe care il facea in casa si pe care l-a imbuteliat in 1982 si a daruit fiecarui prieten apropiat cate un borcan. Dressingul a fost un hit, caruia i-au urmat alte zeci de produse, inclusiv pentru catei. Cat am stat in Las Vegas, Clint si Shlomo au mancat buline si premii delicioase made by “Newman’s Own”. Tot profitul obtinut dupa platirea taxelor este donat iar in 2014 se adunasera deja 400 de milioane de dolari folositi pentru ajutorul copiilor defavorizati, burse de studii si animale fara stapan.

Newman  cookbook, 1985

Newman cookbook, 1985

 

Newman a fost printre primii filantropi moderni, a militat impotriva incalzirii globale si a fost un democrat convins.

Paul Newman, I will see you on the other side. Sas ma astepti cu masina, te rogJ

Newman si Woodward fumeaza, Life Magazine

Newman si Woodward fumeaza, Life Magazine

 

Surse foto: http://www.voxsartoria.com, https://frame2interlace.wordpress.com, http://retrovintagemodstyle.blogspot.ro, http://stargayzing.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here