Povestea mea cu Starbucks

Acum vreo doua saptamani am aflat de la Danina de la The Practice ( care se ocupa de contul Starbucks Romania) despre o noua campanie, o reeditare a bauturilor legendare pe baza de espresso, latte si cappuccino; si despre o noua prajitura lansata, New York Style Cheese cake.

Asa ca prima mea oprire imediata a fost la Starbucks Piata Victoriei, de unde am plecat  cu cafeaua mea preferata, Venti Nut Toffee si cu prajitura cu branza.

evolutia sirenelor Starbucks de-a lungul timpului

Pe drum mi-am amintit de prima mea incursiune intr-un Starbucks, la Viena, prin 2005, iar in 2006 am experimentat din plin toate sortimentele de cafea din cafenelele Starbucks de pe Coasta de Vest a Americii. In Bucuresti sunt ,,abonata’’ la Starbucks din Victoriei si la cea din Baneasa Mall si imi place mai ales vara, cand stau pe terasa si ma bucur de un frappuccino la tigara, pe terasa, dupa un shopping tour impreuna cu prietenele.

Mi-a placut si povestea brandului. Primul Starbucks a fost deschis in Seattle, in 30 martie 1971, de catre trei parteneri: Jerry Baldwin, un profesor de limba engleza, Zev Siegl, un profesor de istorie si un scriitor, Gordon Bowker. Asa se explica numele intelectual, inspirat din cartea Moby-Dick. Din cate am inteles, cei trei au vandut compania in 1988, lantului Schultz's Il Giornale, care au avut grija sa dezvolte brandul si sa-l exporte peste mari si tari. ( in peste 55 de tari, in acest moment).

Pe acest link veti gasi cateva secvente Starbucks in filme, dar cred ca cele mai multe si mai memorabile raman cele din Sex & The City si Diavolul de imbraca de la Prada.  http://www.listal.com/list/starbucks-in-movies.

Fug la Starbucks, ca sa-mi incep aceasta dimineata de final de saptamana cu o cafea cu nuci, dulce si aromata.

Surse: http://www.worth1000.com, http://firewireblog.com, http://www.yumsugar.com

 

 

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here