READING

Povestea mea cu Rosenthal. Capitolul 5

Povestea mea cu Rosenthal. Capitolul 5


Astazi voi scrie despre doua servicii Rosenthal descoperite de curand la magazinul My House: Moon, creatia lui Jasprr Morrison si A la Carte, ce poarta semnatura lui Robin Platt & Cairn Young.

Daca ma intrebati ce serviciu mi-as cumpara in acest moment si pe care l-as alege pentru cina de revelion, ei bine, acesta ar fi “Moon”. Si asta nu pentru ca anul in care a fost lansat, 1997, a fost unul dintre cei mai buni ai mei din deceniul ’90 ci pentru ca este simplu, cu forme perfecte. Dintre gama “White” si “Platinum” as alege-o pe prima.
Am citit despre Jasper Morrison, designerul britanic de mobilier (nascut in anul 1959 la Londra). Absolvent al Institutului politehnic Kingston si cu un master la Royal College of Arts si un doctorat inapoi la Kingston, Morrison a colaborat de-a lungul timpului cu Rosenthal, Olivetti sau Alessi. Puteti cumpara piesele de design create de acesta de pe site-ul sau, http://www.jaspermorrison.com/shop/.

Cat despre serviciul “A La Carte”, l-as folosi intr-o punere in scena culinara a operei “Madame Butterfly” a lui Giacomo Puccini. Atat varianta “Papyrus” cat si cea “Origami” sunt simple, cu forme care te duc cu gandul la un colaj placut intre “Barbarella” si “Matrix”.
Robin Platt a absolvit London College of Furniture si a primit numeroase premii de design. Partenerul sau de afaceri este designerul de obiect Cairn Young, alaturi de care colaboreaza si in lunga relatie cu Rosenthal, inceputa in 1998. In anul 2004, Young a proiectat masa Free Spirit in cinstea aniversarii a 125 de ani ai Casei Rosenthal. Iar daca ati calatorit cu Lufthansa (si ati facut-o cu siguranta), sa stiti ca mesele de la Business Class sunt proiectate de catre acesta. Cateva dintre proiectele celor doi designeri pentru Rosenthal pot fi admirate si la Victoria & Albert Museum din Londra. Iar aici sunt site-urile lui Robin Platt & cel al lui Cairn Young de pe care puteti cumpara cateva piese de exceptie. http://www.robinplatt.com,
http://www.connox.com/designers/cairn-young.html. Cat despre serviciile de masa Rosenthal, le gasiti pe toate in magazinul My House din calea Dorobantilor 168 si pe site-ul www.myhousecult.ro.

Reteta de supa de legume pe care o am de la mama mea. Supa va arata perfect in supiera Rosenthal Moon by Jasper Morrison.
Caliti doua linguri de unt cu o ceapa, o rosie taiata in bucati mici si ½ de ardei gras. Apoi adaugati apa si legume proaspete, iar cartoful il lasati pentru final. Adaugati sare si piper iar atunci cand fierbe, adaugati o mana de paste si inca o lingura de unt si ½ de cana de lapte.
Pofta buna!

Sper sa aveti dejunuri si cine cat mai multe si mai placute si neaparat sa dansati in noaptea de revelion!
Albumul meu de inspiratie “Moon” si “A la Carte”

surse de inspiratie: http://www.fsbhandles.co.za, http://www.dailyicon.net, https://www.top3.com.au, http://www.daz.com.tw/, http://atcasa.corriere.it, http://4bestdesign.unblog.fr/, http://chatcheri.wordpress.com, http://jbtaylor.typepad.com, http://www.alwaysorderdessert.com, http://www.justjared.com, http://www.strictlysocial.com,

order cheap levitra
http://www.graziadaily.co.uk, www.myhousecult.ro


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here