READING

O intalnire nepretuita la inaltime

O intalnire nepretuita la inaltime

Astazi scriu despre o alta intalnire nepretuita, cu prietena mea Mignon Silva, pe care nu am mai vazut-o de un an de zile. Am dejunat impreuna la Sole, un loc aflat la etajul 15 al cladirii de birouri din Bdul Iancu de Hunedoara nr. 48.

eu si Mignon in 1998

eu si Mignon in 1998

Pe Mignon o cunosc din iarna anului 1995, mai exact din luna februarie a acelui an, chiar din prima mea zi ca angajata la Ambasada Israel. Eu eram in anul doi de facultate, Mignon se intorsese in Romania dupa Revolutie impreuna cu fiica ei, Shany. Eu lucram la Sectia Consulara, Mignon la Departamentul cultural. Desi este o diferenta de aproape 14 ani intre noi ne-am inteles din prima clipa, unindu-ne dragostea pentru animale. Mignon avea pe atunci doi catei (doi pincheri adorabili), eu o aveam pe Iris si impreuna protejam un grup vesel de caini care isi gasisera adapost pe Strada Burghelea, unde era ambasada in acea vreme.

In 2001, cand m-am mutat in Dorobanti am devenit si vecine, pentru ca Mignon locuia in Floreasca, asa ca ne beam des cafelele impreuna si Mignon ma lua cu masina in fiecare dimineata si ma aducea acasa, dupa program. Din 2003, cand am schimbat macazul profesional ne-am vazut ceva mai rar, dar la telefon vorbeam aproape zilnic. Iar Shany a crescut practic sub ochii mei si a devenit o tanara incantatoare, talentata si profesoara de engleza. Dupa ce Shany a hotarat sa se intoarca in Israel, Mignon a mers dupa ea, asa ca acum s-a reprofilat, este educatoare intr-o gradinita particulara in tel-Aviv si vine in Romania o data pe an ca sa isi viziteze prietenii.

Asa ca i-am scris inca de acum o luna si am rugat-o sa isi rezerve un pranz cu mine, aproape de casele noastre.

Am ajuns la Sole la ora pranzului, cand restaurantul are un meniu special pentru angajatii cladirii. Am mancat o lasagna cu legume minunata iar la desert, un Tiramissu. Exista si un meniu de paste care se fac in maximum 20 de minute, la comanda. De la ora 18:00 si pana in miez de noapte restaurantul se transforma intr-un loc eclectic, unde fructele de mare sunt in farfuriile tuturor, alaturi de alte specialitati testate de alti prieteni care au mancat aici. Iar privelistea este fantastica. Chiar daca miercuri, cand am fost noi, era ploaie si vant, Bucurestiul era fermecator privit de la etajul 15. Am incheiat intalnirea cu cate un Latte in barul special amenajat pentru fumat si ne-am propus sa revenim aici si la anul, dar seara.

Posesoarele unui MasterCard Premium – Gold, Platinum, World sau World Elite beneficiaza la Sole de 10% reducere (dar nu si pentru meniul de pranz, este important de stiut). Aici este si site-ul Sole, ca sa intrati in atmosfera. http://www.solerestaurant.ro

Pe curand, cu alte povesti despre intalnirile mele nepretuite cu oameni nepretuiti.

 

Surse de inspiratie foto: arhiva foarte personala

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here