READING

Maraton cu filmele lui Juliette Binoche

Maraton cu filmele lui Juliette Binoche

foto din filmul Insuportabila usurate a fiintei, dupa romanul lui Kundera

Astazi actrita franceza Juliette Binoche implineste 48 de ani.

Am aflat de pe wikipedia ( si apoi am mai citit si pe alte site-uri) ca prima piesa in care a jucat si pe care a si regizat-o a fost Regele moare, a lui Eugen Ionesco, pe cand avea 17 ani.

In afara de actorie, Juliette a studiat si dansul, iar in 2008 a avut o serie de reprezentatii cu un spectacol de dans contemporan, alaturi de artistul Akram Khan, cu o scenografie semnata Anish Kapoor, pe muzica lui Philip Sheppard. Premiera spectacolului a avut loc atunci la Teatrul National din Londra. Aici este un fragment din show, cu Binoche si Khan: http://www.youtube.com/watch?v=2qlXimwNXjM

coperta albumului carte de schite

Binoche a publicat si un album cu schitele sale, Portraits in Eyes, pe care il puteti cumpara din orice librarie pariziana sau de pe Amazon. Veti recunoaste figurile regizorilor si actorilor cu care a colaborat aceasta si pe care i-a desenat pe platourile de filmare, in pauze bine meritate.

o imagine veeery Binoche

Anul acesta o vom vedea pe Juliette Binoche in filmul The Life of Another, in care joaca alaturi de Mathieu Kassovitz.

http://www.youtube.com/watch?v=mzT8EjbzQJM

imagine din filmul Damage, cu Jeremy Irons

Astazi voi revedea filmele mele preferate cu Binoche: Insuportabila usuratate a fiintei ( dupa romanul lui Milan Kundera), filmul din 1988 in care joaca alaturi de Daniel Day-Lewis, Paris, je t’aime ( filmul in film), in care are o aparitie scurta, dar intensa si controversatul Damage, al lui Louis Malle, cu Miranda Richardson si Jeremy Irons cel perfect. ( Gasiti toate aceste filme la Carturesti, daca vreti sa le revedeti si voi).

Surse: http://www.oohlalondon.com, http://www.reserveresult.com, http://www.decitre.fr

http://forums.thefashionspot.com, http://www.shortfun.com, http://www.basenow.ne,

http://www.moviepicturedb.com

 

 

 

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here