READING

Maraton cu filmele lui Jack Nicholson

Maraton cu filmele lui Jack Nicholson

Astazi este ziua lui Jack Nicholson, care implineste 75 de ani.

Am revazut acum cateva saptamani filmul The Witches of Eastwick, in care Nicholson a fost genial alaturi de trio-ul Susan Sarandon – Cher – Michelle Pfeiffer.

Am citit de curand despre copilaria lui Nicholson in New York si despre pedigree-ul sau boem. Se pare ca acesta nu stie cu exactitate nici in prezent cine a fost tatal sau. Mama lui Jack a fost o dansatoare de cabaret, despre care i s-a spus multa vreme ca este sora sa. A fost crescut de bunici. Bunicul matern era vitrinier iar bunica, cosmeticiana si artista amatoare. In fotografia de mai sus este Jack, copil, impreuna cu mama, bunica si prietenele lor. Initial Nicholson a lucrat ca monteur pentru filmele de desene animate ale duo-ul Hanna & Barbera si era considerat unul dintre cei mai buni. A inceput sa joace in filme cu relaxare, rolul din Zbor deasupra unui cuib de cuci fiind unul memorabil.

impreuna cu Roman Polanski in timpul fimarilor la Chinatown.

Mi-a placut mult Nicholson in Easy Rider, Chinatown, A Few Good Men, As Good as it gets, About Schmidt si in Something’s Gotta Give.

Jack Nicholson, Lauren Bacall si Warren Beatty.

Jack Nicholson a fost foarte bun prieten cu vecinul sau, Marlon Brando si are o stransa relatie cu alti doi fosti vecini, Warren Beatty si Roman Polanski.

Bebe Buell

cu Michelle Phillips

La capitolul relatii, cele mai sonore au fost din tinerete, cu Michelle Phillips din formatia ,,The Mamas and The Papas’’ si cu Bebe Buell ( care ulterior a devenit iubita lui Steve Tyler si mama lui Liv Tyler).

Dar cea mai lunga si mai chic relatie a lui Jack Nicholson, din 1973 si pana in 1989  a fost cu superba Angelica Huston.

cele mai multe fotografii sunt impreuna cu Angelica Huston.

Cei doi s-au despartit dupa ce Jack Nicholson s-a indragostit fulger de actrita Rebecca Broussard, impreuna cu care are o fiica, Lorraine Broussard Nicholson ( care a devenit intre timp actrita).

Astazi vreau sa vad The Bucket List, filmul in care Nicholson joaca alaturi de Morgan Freeman.

Si sper sa gasesc filmul documentar  I'm Still Here, regizat de Casey Affleck dupa un scenariu scris de acesta si de Joaquin Phoenix, in care joaca si Jack Nicholson, alaturi de Ben Stiller, Robin Wright si alti actori, film care a fost premiat la Festivalul de la Venetia din 2010.  

Surse: wikipedia, http://www.cineplex.com, http://salesonfilm.tumblr.com, http://oldfilmsflicker.tumblr.com, http://noselodigasanadie.tumblr.com/, http://www.kanald.ro,


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here