READING

Lana Turner imi aminteste de revistele din pod

Lana Turner imi aminteste de revistele din pod

Matusa tatalui meu, pe scurt – mamaie- avea o colectie veritabila de reviste Vogue Paris si Life, pe care obisnuia sa le rasfoiasca uneori, la cafeaua de dimineata. Au trecut peste 30 de ani de atunci, revistele probabil ca nu mai exista ( si-au gasit sfarsitul in podul casei in care am locuit si pe care am parasit-o la varsta de 16 ani). Astazi, uitandu-ma la imaginile cu Lana Turner mi-am amintit perfect de acele momente in care ma uitam fascinata la pozele de demult. Si imi mai amintesc de mamaie, cu cafeaua si cu o tigareta Carpati fara filtru in coltul gurii.

Lana Turner (8 februarie 1921 – 29 iunie 1995) a fost o adevarata femme fatale a studiourilor MGM. A fost descoperita intamplator de catre William Wilkerson de la Hollywood Reporter, pe cand avea numai 16 ani si era eleva la liceu. Lana intrase la Top Hat Café ca sa-si cumpere o Coca Cola si se pare ca a facut impresie maxima. Lana a jucat in filme noir si horror care erau ceva foarte hip la acea vreme, in The Postman always rings twice ( 1946) si in Dr Jekyll and Mr.Hyde si in viata personala a adunat opt albume de fotografii de nunta, cu sapte soti. Daca va amintiti celebrul soap opera Love boat din anii ‘70-’80, ei bine, Lana a avut cateva aparitii aici.

Sursa: www.lanaturner.org

zp8497586rq

People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

COMMENTS ARE OFF THIS POST

INSTAGRAM
follow me over here