READING

Hanover Street anniversary

Hanover Street anniversary

deschidere mare

“Strada Hanovra” nu este o capodopera cinematografica. Am citit de curand cateva cronici despre film scrise chiar dupa premiera americana din 18 mai 1979 si unele dintre ele au fost chiar usturatoare. Nici regizorul Peter Hyams nu s-a bucurat de prea mare succes cu filmele sale, majoritatea fiind din zona SF eclipsat de catre George Lucas. Dar cumva “Strada Hanovra” inseamna pentru mine acea perioada cinematografica a copilariei mele, in care s-au facut multe filme de aventuri si despre razboi.

Harrison Ford si Lesley - Anne Down

Harrison Ford si Lesley – Anne Down

 

Si daca “Tunurile din Navarone” si “Unde se avanta vulturii” sunt in topul meu War World II movies, “Strada Hanovra” este mai mult despre costume, despre alura lui Lesley-Anne Down si zambetul lui Christopher Plummer. Si este putin si despre Harrison Ford, care era in plina ascensiune in acea perioada, la doi ani dupa rolul din “Star Wars”.

Am vazut filmul abia pe la inceputul lui 1980, la cinematograful din Campina. Astazi ar fi avut bulina de “nerecomandat copiilor sub 14 ani”, dar vorbim despre anii ’80, cand eu aveam aproape 8 ani si la televizor nu era nimic de vazut iar ai mei ma luau la toate filmele si spectacolele de teatru din oras. Am revazut filmul dupa multi ani, in perioada liceului. Atunci multe scene mi s-au parut usor ilogice, dar cumva tot mi-a placut.

Strada Hanovra, posterul creat de artistul american John Henry Alvin

Am citit de curand despre artistul american John Henry Alvin, unul dintre cei mai buni creatori de “key art” (design de postere). Acesta a creat si afisul filmului “Strada Hanovra”, al multor postere pentru filmele regizate de Mel Brooks, posterul lui “E.T. the Extra-Terrestrial”, “Blade Runner”, “Alladin”, “Beauty and the Beast”, “The Color Purple”, “The Lion King” si afisele aniversare ale “Star Wars”. Stilul sau a fost numit de catre colegii din bransa “Alvinesc”.

Aici este trailerul “Strada Hanovra”, va recomand sa vizionati filmul in data de 6 iunie, o zi importanta pentru noi toti si mai ales pentru bunicii si strabunicii nostril: D-Day, Debarcarea din Normandia (6 iunie 1944).

https://www.youtube.com/watch?v=aouDmt0UPwM

Christopher Plummer si Harrison Ford

Christopher Plummer si Harrison Ford

Harrison Ford alb-negru

 

final material

Surse de inspiratie foto: http://fr.film-cine.com, http://www.cinemagia.ro, http://www.starwarped.faketrix.com, http://partleton.co.uk, https://www.youtube.com

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here