Galateca Hunting treasures

alvar-aalto-al-seu-estudi-1945-c-alvar-aalto-estate-alvar-aalto-museum-foto-eino-makinen

Imi place NeoGalateca. O stiti, este vorba despre galeria cu geamuri mari din C.A. Rosetti 2-4. Intamplarea a facut sa o cunosc pe PR-ul spatiului, Dana Filip, inca dinainte ca aceasta sa preia comunicarea.

De ce imi place NeoGalateca? Pentru ca, in afara de faptul ca au stiut sa isi selecteze cu atentie evenimentele pe care le gazduiesc, promoveaza artisti care imi plac. La ei l-am cunoscut pe fotograful Cornel Brad, care imi place mult. Echipa de aici are o relatie foarte speciala cu arhitecti buni ai momentului si am vazut de-a lungul timpului cateva expozitii de profil pe placul meu.

Tot la Galateca am fost la niste conferinte foarte faine, iar cea mai recenta, organizata de catre Mode Information, a adunat un grup foarte cool de participanti.

Dar astazi vreau sa scriu aici despre selectia mea de piese NeoGalateca care pot fi cumparate din magazinul galeriei sau de pe site. Tot vorbind cu Dana despre comorile gasite la ei, mi-a propus sa fac o lista cu preferatele mele, independent de faptul ca se apropie Pastele sau ca acum este Passover la mine sau ca a fost Pastele catolic acum 3 saptamani. Nu astept niciodata sa vina sarbatorile ca sa fac cadouri dragilor mei sau sa cumpar ceva pentru mine.

Mai jos gasiti preferatele mele si sa stiti ca am devenit ceva mai cumpatata: O sa vedeti ca efectul este splendid iar preturile sunt foarte apetisante. Am facut un exercitiu si cel mai scump obiect costa aproape 100 de euro.

Cosul meu arata cam asa:

DaDa tee

Colectia capsula de Tee-uri si de printuri de arta in editie limitata (doar 100 de bucati), o continuare a expozitiei DADA BRANCUSI, semnate Mihai Zgondoiu si Sergiu Chihaia.

Imi place mult tricoul alb “Love DADA”, reinterpretarea lucrarii “Love” create in anul 1964 de catre artistul Robert Indiana. Il gasiti aici, la pretul de 225 lei.

Apoi este seria “Cabaret Voltaire” (o editie de doar 30 exemplare), 50×70 cm print Giclée pe hârtie texturată fineart 270g, imprimat și certificat de Colorhood, la acelasi pret de 225 lei. Aici. 

Interview 1 si instagram

Pentru un buget de pana in 100 de lei si cu efect maxim am ales doua editii Interview (celebra revista fondata de Andy Warhol in anul 1969). Revistele selectate de mine au facut parte din din expozitia Henwood Library – Archive si am ales doua reviste din lunile ianuarie, respectiv martie 1994, ca sa imi amintesc cu triumf de un an tare greu pentru mine. Pretul unei reviste este de 65 de lei. Le gasiti aici si aici.

jackie

Imi mai place seria Warhol de dive si sper sa aduca in curand si postere cu Dolly Parton (o ador). Acum am ales posterul cu Jackie Kennedy (200 de lei).

Seria de etichete autocolante pentru dosare, la pretul de 40 de lei.

Mi-au mai placut piesele brandului finalndez Iittala, seria inspirata de arhitectul si designerul finalandez Alvar Aalto.

Si mi-a placut si colectia de sfesnice Nappula al caror design este semnat de Matti Klenell. Imi plac mult cele albe si cele galbene. 

via Rocca 50 46019 - Viadana - MN - Italy

via Rocca 50
46019 – Viadana – MN – Italy

Seturile de cesti din portelan de la Seletti. Un set din 3 piese (ceasca, farfurie si lingurita) costa 88 de lei. Le gasiti aici.

via Rocca 50 46019 - Viadana - MN - Italy

via Rocca 50 46019 - Viadana - MN - Italy

 

Una dintre piesele preferate de home & deco Seletti este Palazzo Borghese, un ansamblu numai bun de facut cadou de nunta, compus din 6 farfurii pentru desert si un bol pentru topping sau salata de fructe, din portelan. Alessandro Zambelli semneaza aceasta colectie (444 de lei). Aici.

via Rocca 50 46019 - Viadana - MN - Italy

In completarea Palazzo Borghese vine “Palace  Fontana”, tot din portelan, un set din 5 piese: suport pentru scobitori, solnita, pipernita si doua piese decorative. Aici, la 222 de lei.

 

 

oul-alb

In incheiere as vrea sa va mai spun ca pana in 7 mai este deschis Salonul Oul Alb (cea de a doua editie) si NEOGALATECA people au lansat un concurs, cu un premiu in valoare de 100 de euro tradus prin produse home & deco. Tot ce trebuie sa faceti este sa veniti la targ, sa faceti o poza si sa o postati pe pagina voastra de Facebook, cu hashtag-ul ‪#‎neogalateca in descrierea pozei. Castigatoare va fi poza care va exprima cel mai bine “esenta” tematicii THE RED HEN.

Mai multe detalii gasiti pe pagina de Facebook a galeriei.

Eu va doresc sarbatori frumoase si sa va bucurati de micile intamplari care va fac sa zambiti.

#neogalateca #designyourhome

 

Surse foto: NEOGALATECA,  http://www.bmiaa.com, https://picomeanslittle.com


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here