Funky Town

In urma cu cateva saptamani, pe un drum serpuit spre Porto Carras am ascultat la un post de radio grecesc hitul disco al anului 1980, “Funkytown”, compus de Steven Greenberg si cantat de doamnele sexy de la Lipps Inc.

http://www.youtube.com/watch?v=Tm_UG5sEPHI

Mi-am adus aminte de petrecerile dansante din casa parinteasca de la Campina. Intram in clasa a doua, era prin luna iunie si mama aducea magnetofonul de la Casa Pionierilor din Campina, unde era profesoara de balet si dans modern. Petrecerile se tineau de regula sambata, covorul din sufragerie era rulat, se deschidea larg usa care dadea spre holul lung si pe la 12 noaptea etajul casei noastre arata ca un club disco extrem de eclectic, daca ar fi sa ma gandesc la rochiile crapate intr-o parte ale doamnelor si la pantalonii evazati ai domnilor. Mama improvizase doua baruri, unul in biblioteca din salon si celalalt, colat cu frunze (de nuc, adunate din curte), in care delicatesele erau visinata productie proprie (in sticle din cristal de Boemia, sigur va amintiti de ele) sau Cinzano Rosso si Bianco. Imi amintesc clar de un outfit de-al mamei, mai sport: jeans foarte mulati si usor evazati, sandale rosii cu talpa de pluta (facute pe comanda la magazinul acela mic, de vizavi de Palatul Telefoanelor din Bucuresti) si un Tshirt alb, scurt.

La vremea respectiva mama era roscata si in aceeasi vara parintii mei au plecat intr-o calatorie cu trenul prin Europa, ca sa-si viziteze prietenii, ultima lor calatorie impreuna (RFG-Anglia-Franta-Elvetia-Romania).

Revenind la seratele disco din casa noastra, am cele mai dragi amintiri legate de ele. Erau singurele momente in care noi, copiii aveam voie sa participam alaturi de adulti, asta pana cand oboseam de atata dans si ne refugiam in camera mea incarcati cu platouri intregi de salata de vinete (pregatita de mamaie, erau minunate) si munti de prajituri. Frumoase amintiri!

Funky Town este in topul meu in aceasta vara.

Surse: http://musicotherapia.blogspot.com,

zp8497586rq
zp8497586rq

People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST

INSTAGRAM
follow me over here