READING

Edward Bernays celebration

Edward Bernays celebration

deschidere mare

Astazi ar fi fost ziua lui Edward Bernays (22 noiembrie 1891 –9 martie 1995).

Edward Bernays

Bernays este considerat “tatal PR-ului modern” si nu putea sa lipseasca din albumul meu de placeri. Life Magazine l-a inclus in clasamentul celor mai influenti americani ai secolului 20.

Bernays s-a nascut la Viena, in talentata familie Freud. Mama sa, Anna, era sora lui Sigmund Freud, iar tatal sau, Ely Bernays, era fratele sotiei lui Freud, Martha.

Cand Bernays avea numai un an, familia a emigrat in America si acesta a terminat agricultura la Universitatea Cornell, dar nu a lucrat nici macar o zi in domeniu, alegand jurnalismul.

Doris Fleischman si Edward Bernays

Doris Fleischman si Edward Bernays

Sotia sa, Doris E. Fleischman (despre care voi scrie alta data) a fost prima femeie din istoria Americii care si-a pastrat in acte numele de fata.

Voi sari partea cu propaganda (instrument care nu imi este pe plac) si voi pastra aici campaniile care l-au facut celebru la inceputuri pe Bernays si din care s-au inspirat urmasii sai. In primul rand, lui ii datoram comunicatul de presa, asa cum il stim si care in ultimii ani, din fericire, trece prin schimbari majore. Bernays a facut PR pentru companii de teatru si balet, pentru ca ulterior sa se focuseze pe clienti mari, precum Procter & Gamble, CBS,

the American Tobacco Company, General Electric, Dodge Motors, si Lucky Strike (celebrele reclame cu femei frumoase care fumeaza si plesnesc de sanatate si eleganta).

 

Dragi PR-isti si PR-iste, astazi ne amintim de cele mai frumoase proiecte de PR ale noastre si bem o cupa de prosecco in cinstea lui Mr. Edward Bernays.

 

Surse de inspiratie: Wikipedia, http://edwardbernays.es

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here