READING

“The Demon” in lectura lui Cristian Balint

“The Demon” in lectura lui Cristian Balint

Astazi va prezint o coperta realizata de Cristian Balint, actorul si fotograful. Cartea “The Demon” a scriitorului Hubert Selby Jr.

Cristian este un special. Mai intai l-am vazut in piesa “E doar sfarsitul lumii”, pusa in scena de Radu Afrim la Teatrul Odeon. Si apoi ne-am cunoscut printr-un prieten comun, fotograful Cornel Lazia. Tot Cornel l-a si fotografiat pe Cristian imbracat in tricoul Book Cover Tee, la doar cateva ore dupa ce a aterizat in Romania – pentru ca in prezent Cristian locuieste la New-York si vine in tara natala strict pentru proiecte speciale – pe film si fotografice. Pentru ca da, are mare talent, una dintre fotografiile mele preferate (cu narcisista din mine) a fost surprinsa de Balint, vara trecuta, pentru unul dintre piloturile sale artistice.

Doamnelor si domnilor, vi-l prezint pe Cristian Balint prin prisma catorva intrebari si raspunsuri fulger:

De ce tocmai cartea asta?

“Pentru ca scrierile lui Selby sunt ca un delir si pentru ca a fost prima data cand m-am simtit dominat si controlat de o carte. Mi s-a intamplat asta cu “Last exit to Brooklyn” si “The Demon”, pe care le-am citit succesiv si intre care mi-a fost greu sa aleg pentru proiectul tau. Am ales-o pe cea din urma pentru felul hipnotic in care te simti atras alaturi de personajul principal intr-o valtoare fara iesire.”

 

Top 3 carti preferate.

E greu de ales. Ti le spun pe cele din ultimii 5 ani:

– “The Shadow Effect”

– la egalitate “Last exit to Brooklyn” si “The Demon”

– autobiografia lui Agassi.”

 

Ce personaj de carte iti place cel mai mult?

“Asul de trefla;)  Mi-e greu sa aleg un personaj, dar daca vrei neaparat – Macbeth si Iago.”

Cu ce scriitor crezi ca semeni?

“Fizic? 🙂 Chiar daca imi place sa scriu, nu ma consider scriitor asa ca nu ma pot compara cu nimeni.”

 

Prima data te-am vazut jucand in “E doar sfarsitul lumii…” Au urmat si alte proiecte de teatru, apoi ai ales sa te muti la New York si iti urmaresc rubrica din FHM, insotita de fiecare data de cate o fotografie cool. De altfel,fotografia pe care mi-ai facut-o in vara trecuta, pentru un proiect de-al tau este una dintre preferatele mele. Povesteste-mi te rog mai mult despre proiectele tale americane si local romanesti.

“In Romania am filmat o reclama, saptamana viitoare incep lucrul la un scurt metraj si mai am cateva proiecte foto. In NY o sa incep din octombrie repetitiile pentru o piesa de teatru, apoi urmeaza un scurt metraj si, probabil, un nou proiect foto cu artistul roman Sasha Meret care traieste in NY si cu care am colaborat deja pentru seria de print-uri editie limitata “American Kouros”.

 

New York. te vezi traind aoclo forever? Care sunt cele mai nestiute si placute de tine locuri din marele oras?

“Ma vad traind in NY, si oriunde altundeva, atata timp cat simt ca trebuie sa fiu acolo. Daca maine instinctul imi spune ca trebuie sa plec in Africa, o voi face.

NY e un oras pe care trebuie sa il descoperi la pas. Imi place sa merg in zone inca neatinse de gentrificare, unde inca se mai simte pulsatia orasului din anii ’70 – ’80.”

 

________________________________________________

 

Cele 22 de coperte purtabile intr-o editie de 100 de tricouri pot fi achizitionate de pe http://www.molecule-f.com sectiunea “KISS&TELL”/Vazut.Placut, de la Carturesti, Galateca si in curand si la Libraria de Carte Engleza Anthony Frost si The Place X.

Pretul unui tricou este de 180 de lei.

Profitul  din vanzarea tricourilor  va fi donat centrului de adoptii canine si feline “Iubirrre”, https://www.facebook.com/Iubirrre?fref=ts, un proiect http://red-panda.ro.

 

Le multumesc inca o data partenerilor mei, care au facut posibila o noua editie Book Cover Tee: Sephora Romania, Stella Artois, cu www.stellaartois.ro (Club des Connaisseurs) si Philips.

Book Cover Tee 5 Tees au fost Ironed by Philips PerfectCare.

 

“Book Cover Tee” este cel mai iubit proiect. Este despre povestea  cartilor preferate ale unor prieteni si oameni dragi mie, care sunt invitati sa spuna intr-o imagine o poveste purtabila, de doua ori pe an, vara si iarna.

 

Puteti sa cititi istoria fiecarui tricou povestita de autori si de mine pe http://placerileluinoe.ro.

 

Va invit sa urmariti filmul de making of realizat de catre Maria Cirstea in studioul lui Vali Barbulescu intr-o zi ploioasa de vineri, mai exact in 27 iunie, cu o mare parte dintre autori.

Multumesc PERIPATETIC pentru muzica de fundal.

https://www.youtube.com/watch?v=aDiYpPxTeNg&feature=youtu.be

 

 

hashtag: #bookcovertee5foriubirrre

 

Foto Cristian Balint: Cornel Lazia

Fotografie afis piesa: http://bazavan.ro

 

 

Pe curand, cu o noua coperta si un nou autor drag.

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here