READING

Dear Strongbow, welcome to Romania!

Dear Strongbow, welcome to Romania!

deschidere mare

Acum doua seri am ratat apusul soarelui, acea “golden hour”, o priveliste superba de pe terasa Muzeului National de Arta Contemporana din Bucuresti. L-am prins insa din taxi, intr-un dop de circulatie fantastic, in compania unor prieteni dragi. Si tot impreuna cu ei am incercat pentru prima data Strongbow, care si-a facut astfel intrarea intr-unul dintre locurile mele preferate din Bucuresti.

paharul meu de Strongbow

Am baut cidru pentru prima data in Normandia, in toamna lui 2004. Am cumparat atunci cateva sticle de la la un producator dintr-unul din satele aflate in drum spre plajele debarcarii si am savurat aceasta bautura slab alcoolizata pe terasa casei in care am locuit, la ceas de seara, fara sa stiu ca acesta este “habbit-ul” de consumare.

Print

Acum Heineken Romania a lansat StrongbowApple Ciders, marca de cidru nr 1 in lume, cu o traditie de peste 125 de ani in producerea cidrului. Strongbow are o concentratie de alcool de 4,5% si pot sa va spun ca are un gust tare bun, racoritor. Cu gheata este bautura perfecta.

Cum sunt pasionata de povestile brandurilor, am facut cateva cautari si am descoperit ca numele Strongbow este un omagiu adus cavalerilor galezi, renumiti pentru manuirea arcului.

Bautura a devenit vizibila si a avut parte de o lansare drept la tinta in anul 1962, unul dintre cei mai prolifici din punct de vedere artistic si stiintific: Filmarile la Dr.No, primul film James Bond. Ascensiunea The Beatles. Neil Armstrong este acceptat la NASA si se antreneaza sa zboare pe luna. 8 dintre cele 9 planete se aliniaza pentru prima data in 400 de ani. Andy Warhol expune pentru prima data intr-o galerie pe Coasta de Vest, in Los Angeles. Se lanseaza The Rolling Stones.

urban by nature, final mare

Pentru lansarea din Romania, organizata de agentia Ogilvy, Heineken a ales conceptul “Urban by nature”. De la concertele de pe terasa muzeului si pana la amenajarea din salile muzeului, cu proiectii ale cladirilor oraselor sau peisaje surprinse “in the golden hour”, totul a insemnat o experienta care m-a dus cu gandul la “togetherness” alaturi de prieteni, la o lentoare exact asa cum imi place mie.

Cum se naste Strongbow:

Se alege un mix special de mere pentru a rezulta o reteta perfect echilibrata de cidru. Se recolteaza cele mai copate mere, care sunt apoi spalate si zdrobite, apoi pulpa se preseaza pentru a fi extras sucul pur, mixat ulterior cu drojdie. Apoi incepe procesul de fermentare. Urmeaza filtrarea si imbutelierea in sticlele suple. In Romania Stronbow se gaseste in variantele: mere pure, mar cu soc si mar cu fructe de padure. In topul meu este varianta mar simplu.

 

#urbanbynature

 

Am gasit cateva reclame Strongbow mai vechi. Mi-a placut mult cea din anii ’80, foarte “woman power”. Un motiv in plus sa beau Strongbow.

 

anii ’80:

https://www.youtube.com/watch?v=0K27vo3pk9E

 

Patrick Stewart commercial

https://www.youtube.com/watch?v=Rx9fvBxWMbo

 

creativa

https://www.youtube.com/watch?v=CKd85iBLpQY

 

cum se face:

https://www.youtube.com/watch?v=KCBfEdMXK-g

final material

Surse de inspiratie foto: Ogilvy Romania, arhiva personala


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here