READING

David Grossman celebration

David Grossman celebration

David Grossman fotografiat de Kobi Kalmanovitz

David Grossman fotografiat de Kobi Kalmanovitz

 

Astazi este ziua unuia dintre scriitorii mei preferati: David Grossman, nascut in anul 1954, la Ierusalim.

L-am descoperit pe Grossman destul de tarziu, prima carte citita fiind “Cineva cu care sa fugi de acasa”, publicata de Editura Niculescu, in anul 2006 . Apoi a urmat “Vezi mai jos: dragostea”, aparuta tot la Editura Niculescu.

Din seria “totul se leaga” si “mintile luminate gandesc la fel”, David Grossman este bun prieten cu Amos Oz, si el nascut la Ierusalim, tot din parinti emigranti. Tatal lui Grossman a fost bibliotecar, la fel ca si parintii lui Oz. Amos Oz are trei copii si David Grossman a avut si el trei copii. Din pacate unul dintre fiii sai, Uri, a fost ucis in Liban de catre Hisbollah, in anul 2006. Dar asta nu l-a impiedicat pe Grossman sa militeze pentru pace. Este un activist pertinent, alaturi de Oz iar cartea sa, “The Yellow Wind” care trateaza subiectul Israel-Palestina este pe lista mea de lecturi in acest an. O alta carte pe care vreau sa o citesc este “Falling Out of Time”, dedicata fiului sau pierdut, Uri.

David Grossman este in lista mea “hashtag” #PeopleToSeek. Pentru talentul sau si pentru faptul ca are aceleasi convingeri politico-sociale ca si mine.

Book Cover Tee Capitolul 1, tipar 1o9, vara lui 2012. Cu Marius Concita

Book Cover Tee Capitolul 1, tipar 1o9, vara lui 2012. Cu Marius Concita

 

In vara lui 2012, atunci cand am lansat Book Cover Tee, “Cineva cu care sa fugi de acasa” a fost prima carte a carei coperta am reinterpretat-o printr-un colaj. Este o carte care se adreseaza mai degraba adolescentilor, dar o recomand tuturor, pentru subiectul abordat si pentru candoarea cu care a fost scrisa. David Grossman este un om bun si asta reiese din fiecare fraza asternuta pe hartie.

La multi ani, David Grossman si sper sa reusesti ceea ce mie imi este mai greu sa fac, in pendularile mele intre doua si in curand trei lumi.

 

Surse de inspiratie foto: http://kobikalmanovitz.com, arhiva personala


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here