READING

Ce mi-a placut in revistele de iulie/iulie-august

Ce mi-a placut in revistele de iulie/iulie-august

Mi-a placut in primul rand ca am vazut multa culoare si pictoriale frumoase, multe dintre ele in spiritul Olimpiadei de la Londra din aceasta luna.

Si iata ce mi-a placut cel mai mult, intr-o ordine aproape alfabetica a titlurilor.

Fara a fi subiectiva prea mult: Harper’s BAZAAR Romania, iulie-august, o editie pe care am vazut-o din nou cum se scrie & realizeaza sub ochii mei. Colajul stilistic “focus pe aurul olimpic al modei”, “Best accessories”, un caleidoscop de accesorii realizat de colega mea, Lil Bulgac. Aceste pagini se vor alatura colajului din dressingul meu. Materialul despre tricourile create de o serie de designeri femei (Nathalie Rykiel, Isabel Marant) pentru organizatia “Women for Women”; Corina Barladeanu si Vicki Nicola, in tinute fresh si extrem de zambitoare; interviul cu Corvin Cristian luat de Alexandra Groza; interviurile cu Helena Bonham Carter & Cate Blanchett si da, interviul cu Michael Heneke luat de Iulia Blaga si cel cu Claude Lelouch, pentru care Ioana Chira a plecat special la editia TIFF de anul acesta.

Si da, pictorialele, de la cel de beauty, cu fotografiile lui Marius Baragan, realizat de Ioana Vasile & Andrei Iovu si pana la cele de moda, superbisime, cu fotografii semnate Alex Galmeanu, respectiv Ionut Staicu, realizate de Lil Bulgac & Andrei Iovu.

In Beau Monde iulie-august, paginile de shopping semnate Alexandra Toie & Amir Dobos, deja consacratul “Culture Mix” al prietenului meu Robert Ratiu, toata sectiunea despre “Cultul celebritatii”, materialul “Moda olimpica” al lui Robert

…si pictorialul principal de moda realizat la Paris de talentatul Amir Dobos, cu fotografiile lui Tibi Clenci.

In numarul de iulie al revistei Elle am avut o mare surpriza, sa citesc despre placerile lui noe in cadrul “Elle agenda – On the web”, sectiunea Ioanei Ulmeanu. I-am multumit atunci si ii multumesc din nou, acum.

Mi-a placut culoarea de la “Elle streetstyle” si materialele “Olimpiada de design” / Ioana Ulmeanu, in jurul jocurilor olimpice si cel al Alinei Baisan, “Fanmania, o istorie a isteriei”; si pictorialul de moda realizat de Cristina Craciun, surprins de camera lui Tibi Clenci.

In GQ iulie-august mutat in casa noua mi-au placut, in afara de materialele din sectiune “Radar”, pictorialele lui Ovidiu Buta, cel cu Florin Noje drept model, fotografiat de Tibi Clenci si cel cu Delia Tudose, surprins de camera lui Vali Barbulescu.

Si draga Ana-Maria Morodan, sa fie intr-un ceas bun colaborarea cu Ovidiu Buta, o sa vreau sa vin si eu o data pe set cu voi. Iar pictorialul “Spiritul olimpic” preluat dintr-o editie internationala este perfect.Mi-a placut si materialul despre Dumitru Prunariu de la rubrica “Icon”, realizat de Teodora Lozan si cel cu scriitorii romani ai noului val.

In Marie Claire: interviul Elenei Stancu cu Geraldine Chaplin, pe care a intalnit-o la TIFF; interviul relaxat cu Amalia Nastase de la rubrica “Micul univers”; pictorialul “The Runaways”, foarte anii ’50, care m-a dus instant cu gandul la serialul “Magic city”.

The One de iulie este sportiv de la inceput si pana la ultimele pagini; coperta fresh, editorialul Andreei Esca; rubrica Anei Bucur, de “cool hunter”; materialul despre fascinatia pentru tot ce e retro al Alinei Vilcan; interviul cu Lucian Ban (fotografii semnate Radu Chindris);

pictorialul de moda al Andreei Macri, cu styling-ul semnat de Alexandra Caspruf; povestea lui Monsieur Flamant; si desigur, am lasat la final gazeta superba “The One Olympic Style”, cu fotografii semnate Macri Studio, cu o parte din participantii Romaniei la Olimpiada, surprinsi in timpul antrenamentelor sau in pauze bine meritate dar scurte de odihna.

In Tabu iulie-august: interviul cu Norman Manea luat de Dan-Silviu Boerescu; pictorialul lui Marian Palie, fotografii de Tudor Cucu, in care am avut surpriza sa il vad pe dragul meu coleg de la The Place Concept Store, Razvan Firea imbracat in multe tinute de la unul dintre brandurile romanesti preferate, 109. Su-per-bi-sim!

Mi-a mai placut si spreadul de deschidere din pictorialul lui Palie, fotografiat de Marius Baragan, “En Garde”, inspirat de unul dintre cele mai frumoase sporturi, scrima.

In editia de iulie a revistei Viva!, mi-a placut mult pictorialul vesel cu chef Florin Dumitrescu, semnat Ana Andrei si fotografiat de Catalin Opritescu; interviul cu Madalina Ghenea luat de Luana Danet; si o fotografie cu Monica Petrica ce m-a dus cu gandul la filmul “Pina”.

Inchei cu cel mai recent numar Vice, in care am gasit multe materiale interesante.

Mi-a placut si prima iesire in print All Hollow (din online), cu coperta pe care este asezata Monica Barladeanu, care se vinde impreuna cu cea mai recenta editie DOR. Mi-au placut mult fotografiile lui Barladeanu si cele cu Veronica Pascu, realizate de Barna Nemethi, cu stylingul Oanei Vasilache & Biancai Naumovici.

Mi-a placut mult si ideea de reclama creativa, la Fairy si Aqua Carpatica si interviul cu fostul meu coleg de trust, de la Radio Guerrrilla, Bogdan Serban.  

Ma bucur cand nu se taie copacii degeaba si chiar ma gandesc sa le propun tuturor trusturilor de presa din Romania sa pregateasca o tabara de plantat puieti la Tasuleasa si in alte zone devastate din tara.

Pe curand si lectura placuta de vacanta, avem ce sa citim in aceasta vara.


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here