Caudalie, October 2012

cudalie-octombrie-2012

In toamna lui 2012 am fost la Caudalie SPA, intr-un press trip memorabil, impreuna cu Dana Sota, Roxana Voloseniuc si o fata simpatica de la The One (am uitat numele sau si imi cer scuze, varstaJ). Cristina Bazavan primise aceasta invitatie, dar, pentru ca se suprapunea cu un spectacol de balet de la care nu putea lipsi, m-a nominalizat pe mine.

In ziua in care am vizitat Crama Caudalie, am cumparat din magazinul de suveniruri aceasta cartolina postala, o fotografie cu lebedele de pe lacul SPA-ului. Apoi, intr-o dimineata ploioasa, lebedele din fotografie ne-au alergat prin curte – pe mine, pe Roxana si pe Dana si credeti-ma ca gratioasele nu sunt foarte simpatice atunci cand sunt nervoase.

anna-pavlova

Am pastrat aceasta cartolina pentru a ilustra aniversarea a 111 ani de la premiera unuia dintre cele mai celebre momente din istoria baletului: “Moartea lebedei”, creat de Mikhail Fokine special pentru Anna Pavlova. “Lebada” este un fragment din alta opera muzicala memorabila, “Carnavalul animalelor”, compus de Camille Saint-Saenes. Wikipedia scrie ca Anna Pavlova a dansat “Moartea lebedei” de 4000 de ori. Pe patul de moarte, a ordonat, ironic: “Acum aduceti-mi costumul de lebada”.

Va mai spun doar ca mama mea e profesoara de balet. Si reia acest moment coregrafic cu elevele sale destul de des; iar eu nu mai satur de muzica lui Saint Saenes si de duiosia transmisa.

Surse foto: arhiva personala, http://www.messynessychic.com

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here