Bye, Bye, Riviera Las Vegas!

9/1/69  Riviera Hotel front

La inceputul lunii mai a fost scos din functiune hotelul Riviera din Las Vegas, la 60 de ani de la inaugurarea sa, in 20 aprilie 1955. La acea vreme Riviera era cel mai inalt hotel-casino din Las Vegas, perfect pentru advertiserii care foloseau exteriorul cladirii pentru reclamele lor luminoase.

Liberace la Riviera

Liberace la Riviera

 

Pe scena de la Riviera a cantat Liberace, in show-rile sale fantastice “The Riviera Story” si “The Liberace Story”, acompaniat de celebra sa trupa “Candelabra Ballet”. Tot aici, impreuna cu Liberace a cantat Elvis Presley (in noiembrie 1956) si Barbra Streisand, in prima sa iesire la scena, in deschiderea spectacolelor lui Liberace, iulie-august 1963. Si tot la Riviera a cantat si Dolly Parton.

Pe locul acestui hotel care nu a fost o minune a arhitecturii, dar a marcat inceputul colosilor cu mii de camere din Las Vegas va fi construit un mare centru de conferinte. Pentru ca astazi Las Vegas nu mai inseamna doar jocuri de noroc, spectacole si distractie ci si o mare fabrica de evenimente.

Toate bunurile din hotel, incepand cu asternuturi de pat si prosoape (noi noute, in ambalaj), paturi, canapele, lustre, perdele si terminand cu ustensile de bucatarie au fost puse in vanzare incepand cu luna mai, asa ca, daca ajungeti in Las Vegas in aceasta perioada, puteti pleca de aici cu un suvenir la un pret modic.

Barbra Streisand si Liberace in Las Vegas

Barbra Streisand si Liberace in Las Vegas

 

Liberace si Elvis Presley la Riviera Las Vegas

Liberace si Elvis Presley la Riviera Las Vegas

 

Bye, bye, old Vegas stories, Hello, new Vegas stories.

 

Surse de inspiratie: http://vegasseven.com, http://lasvegassun.com, https://www.pinterest.com/bala5/, http://highlife.sk

 

 

 

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here