READING

Astazi o aniversez pe Paloma Picasso

Astazi o aniversez pe Paloma Picasso

Astazi Anne Paloma Picasso implineste 63 de ani. Fiica lui Pablo Picasso si a frantuzoaicei Francoise Gilot, Paloma a fost muza perfecta a lui Andy Warhol, Helmut Newton si Yves Saint Laurent.

Paloma Picasso in 13 iulie 1957, mandra de desenul sau.

o familie celebra: Claude, Pablo, Francoise si Paloma.

Paloma la varsta de 24 de ani, fotografiata de Pablo Picasso. Aceasta poarta bijuterii creatie proprie.

fotografiata impreuna cu Andy Warhol

Paloma, unul dintre polaroidele lui Warhol.

Paloma Picasso si-a facut intrarea in lumea modei ca designer de costume la Paris. In aceeasi perioada ii placea sa colinde pietele de vechituri si sa achizitioneze bijuterii pe care le transforma intr-un stil chic.

Paloma impreuna cu Yves Saint Laurent si Catherine Deneuve

In 1971 Paloma a lucrat in atelierele lui Yves Saint Laurent care i-a propus sa se ocupe de linia de accesorii.

Atunci cand Paloma s-a casatorit cu argentinianul Rafael Lopez-Cambil, la nunta a purtat un costum creat de prietenul sau Yves Saint Laurent.

Vreau sa vad filmul Immoral Tales din 1974, in care Paloma joaca rolul contesei Erzsébet Báthory. 

Paloma fotografiata de Helmut Newton la Saint-Tropez, vara lui 1973.

In anii ’80 Paloma Picasso a inceput sa colaboreze cu Tiffany & Co si in paralel si-a dezvoltat propria linie de bijuterii, posete si curele si a creat parfumul hit Paloma, in colaborare cu L’Oreal. In 1987 a fost lansat si celebrul ruj in nuanta rosu Paloma, Mon Rouge, devenit best seller mondial si care din pacate nu se mai produce astazi ( le-as scrie o scrisoare celor de la L’Oreal ca sa il reediteze).

Rosul Paloma a fost experimentat de aceasta inca din copilarie. Artistul Antony Penrose, care isi petrecea vacantele impreuna cu parintii sai in casa lui Picasso isi aduce aminte de ,,perioada rosie’’ a Palomei, care a mostenit starile cromatice de la celebrul sau tata.

Paloma locuieste in prezent la Lausanne si este casatorita cu un medic francez. Aceasta continua sa creeze bijuterii si foloseste aceeasi metoda, cea a desenelor colorate pe hartie de desen. Vacantele si le petrece in casa de la Marrakech.

Paloma a fost si una dintre muzele artistului Antonio Lopez. Aici sunt desenele lui Lopez din campania Yves Saint Laurent toamna-iarna 1984.

Paloma Picasso desenata de Lopez intr-o campanie Missoni din anii ’80, intr-o serie in care acesta le-a schitat si pe Jerry Hall si Grace Jones.

Surse: http://tmagazine.blogs.nytimes.com, http://www.picassomio.com, http://flavorwire.com, http://www.fondation-pb-ysl.net, http://letsplayheaven.blogspot.com/, http://piccsy.com, http://www.thevintageposter.com, http://autographvip.blogspot.com, http://mustbemajor.blogspot.com, http://wewastetime.wordpress.com,

Paloma si Tina Chow se rujeaza intr-un sincron perfect.

colierele mele preferate din colectia de anul trecut Paloma Picasso pentru Tiffany

si o poseta vintage Paloma Picasso care imi place la nebunie


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here