READING

Anton Chekhov by Mihai Ursa

Anton Chekhov by Mihai Ursa

Pentru ca se apropie weekendul, si inca unul pretios, penultimul din vara lui 2014, va propun o coperta culturalo-bahica: “Champagne”, inspirata de nuvela omonima a lui Anton Chekhov, coperta gandita de bunul meu prieten Mihai Ursa.

Mihai nu mai are nevoie de vreo prezentare, nu pot sa va spun decat ca este unul dintre cei mai inteligenti oameni pe care ii cunosc, cu un umor cu care greu pot tine pasul uneori, un PR desavarsit, un discurs impecabil, omul de la care a ice sa inveti in permanenta.

Va recomand raspunsurile de mai jos, un adevarat regal marca Mihai Ursa:

Mihai Ursa

Mihai Ursa

De ce tocmai cartea asta?

“Simplu, pentru ca, desi Cehov a scris-o intre 1886 si 1887, este actuala si va mai fi, si peste 100 de ani; pentru ca, modei, trendurilor, formei, ambalajului, am preferat intotdeauna continutul, esenta, “clasicul”, daca vrei.”

 

Top 3 carti preferate.

“Short list-ul pentru Book Cover Tee V, evidement:

  • Matt Beaumont “e-novel”, 2000, primul roman epistolar post-trans-postmodern, compus in exclusivitate din e-mail-uri,
  • “The Happy Prince and Other Tales”, 1888, de Oscard Wilde

şi

  • P. Cehov,  “Un roman cu un contrabas, Fericirea si alte povestiri” traducerea Otiliei Cazimir, Nicolae Guma si a Xeniei Stroe”

 

Ce personaj de carte iti place cel mai mult?

“Mi-au placut, de mic, exploratorii: Robison Crusoe, Marco Polo dar, in egala masura poveatile copiilor: “Piciul/Le petit chose”, 1868, de Alfonse Daudet, Cuore, de Edmondo de Amicis, “Singur pe lume”, de Hector Malot”.

 

Cu ce scriitor crezi ca semeni?

“Hahahahahahaha – good one, I wish 😉 Deşi imi place exercitiul, te-as lasa pe tine sa-mi spui”.

 

Cu cine ti-ar fi placut sa bei champagne, daca te-ai fi nascut in secolul 19? Dar daca te-ai fi nascut la inceputul secolului 20?

 

“Anton Gaudi si Alphonse Mucha, iar de la inceputul secolului 20, cu Le Corbusier si Maria Tanase.”

 

Putini stiu ca, in afara de faptul ca esti un om de PR desavarsit, ai predat si limba engleza. Povesteste-mi te rog cele mai frumoase amintiri din acea perioada.

 

“Da, am predat si la liceu, ca profesor suplinitor, in anul al doilea de facultate, si dupa ce am terminat Literele. Am ramas prieten cu multi dintre studentii mei; ne sunam, ne trimitem mesaje, ne intalnim si acum. Studentii imi spuneau “Mike” si, ma amuza si acum, ca am avut un student care a “aflat” ca sunt roman, dupa cateva luni bune de la inceperea cursurilor.”

 

Daca nu ai trai in Romania, unde ti-ar placea sa te muti?

“M-as muta si maine la Praga, Barcelona sau Istanbul. Nu neaparat in ordinea-asta J”

 

________________________________________________

 

Cele 22 de coperte purtabile intr-o editie de 100 de tricouri pot fi achizitionate de pe http://www.molecule-f.com sectiunea “KISS&TELL”/Vazut.Placut, de la Carturesti, Galateca si in curand si la Libraria de Carte Engleza Anthony Frost si The Place X.

Pretul unui tricou este de 180 de lei.

Profitul  din vanzarea tricourilor  va fi donat centrului de adoptii canine si feline “Iubirrre”, https://www.facebook.com/Iubirrre?fref=ts, un proiect http://red-panda.ro.

 

Le multumesc inca o data partenerilor mei, care au facut posibila o noua editie Book Cover Tee: Sephora Romania, Stella Artois, cu www.stellaartois.ro (Club des Connaisseurs) si Philips.

Book Cover Tee 5 Tees au fost Ironed by Philips PerfectCare.

 

“Book Cover Tee” este cel mai iubit proiect. Este despre povestea  cartilor preferate ale unor prieteni si oameni dragi mie, care sunt invitati sa spuna intr-o imagine o poveste purtabila, de doua ori pe an, vara si iarna.

 

Puteti sa cititi istoria fiecarui tricou povestita de autori si de mine pe http://placerileluinoe.ro.

 

Va invit sa urmariti filmul de making of realizat de catre Maria Cirstea in studioul lui Vali Barbulescu intr-o zi ploioasa de vineri, mai exact in 27 iunie, cu o mare parte dintre autori.

Multumesc PERIPATETIC pentru muzica de fundal.

https://www.youtube.com/watch?v=aDiYpPxTeNg&feature=youtu.be

 

 

hashtag: #bookcovertee5foriubirrre

 

Foto: Vali Barbulescu

Make up: Adina Vlad

 

Pe curand, cu o noua coperta si un nou autor drag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here