Aferim, “AFERIM!”

Aferim deschidere mare

Saptamana trecuta am fost invitata la vizionarea filmului « AFERIM ! », film pentru care Radu Jude a primit Ursul de argint la Berlin anul acesta, la categoria “cel mai bun regizor”.

Nu sunt critic de film, asa ca o sa va scriu de ce mi-a placut filmul si de ce va recomand sa mergeti sa il vedeti.

In primul rand « AFERIM ! » are un sunet impecabil (sper ca inginerul de sunet sa ia Premiul Gopo pentru asta) si niste imagini superbe. Desi este filmat alb-negru, are acea putere de a te determina sa crezi ca e color. Minunata senzatie, bravo Marius Panduru.

Apoi este actiunea filmului, care se petrece in Tara Romaneasca, in 1835. Este o calatorie prin tinut facuta de un zapciu (actorul Teodor Corban) si de fiul sau, (Mihai Comanoiu) aflati in cautarea unui rob fugar (Cuzin Toma) de pe mosia unui boier (tipul parvenitului din secolul 20, asta m-a amuzat foarte tare). Filmul este o fresca excelenta a acelei perioade in care romii erau robi pe mosiile boierilor, in care existau targuri de robi (precum cele de sclavi) si in rest nu va mai povestesc, va las sa mergeti la film.

Aferim deschidere 2, si Instagram

“AFERIM!” este distribuit de Micro Film in colaborare cu Parada Film. Scenariul filmului este scris de Radu Jude si Florin Lazarescu, Marius Panduru a realizat imaginea, montajul Catalin Cristutiu, sound design-ul este semnat de Dana Lucretia Bunescu. Costumele au fost realizate de Dana Paparuz, iar scenografia de Augustina Stanciu, consilier istoric Constanta Vintila-Ghitulescu, producator Ada Solomon. Trebuie sa mentionez si castingul excllent, marcaViorica Capdefier iar cel al animalelor a fost facut de Vlad Gliga.

Distributia : Teodor Corban, Mihai Comanoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminița Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sîrbu, Adina Cristescu, Serban Pavlu, Gabriel Spahiu, Dan Nicolaescu.

Aferim 1

Aferim 2

Aferim 3

“AFERIM!” este o productie Hi Film, in coproductie cu Klas Film Bulgaria, Endorfilm Cehia, Mulberry Development Romania, cu participarea Nu Boyana Film Studios, U-Films, Production XMG Media, Abis Studio, Division Camera, in asociere cu EZ Films si cu participarea HBO Romania. Un film realizat cu sprijinul Cinema City, tocmai.ro, Timisoreana, MEDA, Dr. Oetker, Aqua Carpatica, Libra Internet Bank si Fundatia pentru o Societate Deschisa. De partea de catering s-a ocupat unul dintre oamenii dragi pe care ii cunosc, Anca Mitu de la Privileg Catering.

Finantat de Centrul National al Cinematografiei, Bulgarian National Film Center, Czech Cinematography Fund, Programul MEDIA al Uniunii Europene. Un proiect sustinut de Eurimages.

AFERIM!_POSTER ROMANIA

Cat despre afis, acesta a fost realizat de echipa Good Hands, directorul de creatie Liviu Neagoe, in colaborare cu art director-ul Alexandru Nimurad.

PR-ul filmului este Catalin Anchidin, pe care il cunosc deja de vreo patru ani si care face de fiecare data o bijuterie de promovare.

Radu Jude

Radu Jude

 

Aferim echipei!

Filmul poate fi urmarit incepand de astazi in 30 de orase din tara: Bucuresti, Arad, Bacau, Bistrita, Brasov, Braila, Baia-Mare, Botosani, Cluj, Craiova, Constanta, Deva, Focsani, Iasi, Onesti, Oradea, Odobesti, Sibiu, Panciu, Pitesti, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Resita, Slatina, Slobozia, Targu-Mures, Targu Jiu, Timisoara, Tulcea si Satu-Mare.

Aferim final material

Cu sprijinul: UCIN, ARCUB, Privileg Catering, Domeniile Sâmburești, Auto Italia

Facebook Aferim,

Instagram Aferim 

Trailerul filmului poate fi văzut aici: https://www.youtube.com/watch?v=rlLpQxX8krU

 

Surse de inspiratie foto: AFERIM!, https://www.youtube.com

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here