READING

6 grams of happiness. What else?

6 grams of happiness. What else?

deschidere mare

In 1976 (aveam 4 ani), Eric Favre, un angajat elvetian Nestlé, a inventat si patentat sistemul Nespresso, fara rezultate remarcabile. La acea vreme publicul era mai putin receptiv la nou. A fost nevoie de talentul si campania desteapta de marketing a lui Jean-Paul Gaillard (cel care a inventat si comunitatea “Le Club”), pentru ca Nespresso sa devina un hit, in anul 1988 (aveam 16 ani). Iar 2 ani mai tarziu au inceput si vanzarile masinilor de cafea Nespresso in Elvetia si parteneriatele cu artizanii ingineri de la Krups, Alessi, Philips, Philips sau De’Longhi. Abia in 1996 (aveam 24 de ani) a fost introdus sistemul pe care il cunoastem astazi, cu capsulele Nespresso.

2

3

Pana sa intru in publicitate si sa acord mai multa atentie campaniilor ATL si BTL am fost destul de perspicace ca sa inteleg filosofia brandului, pozitionat din start “sus”, aspirational. Au urmat campaniile cu George Clooney, Matt Damon, John Malkovich si Penelope Cruz. Sloganul “What Else” este usor arogant, dar o aroganta pe gustul meu.

Si iata ca a venit seara de 25 septembrie: deschiderea primului Nespresso Boutique din Romania, un eveniment uber reusit, marca Graffiti PR (Ada Teslaru & Team).

4

Intr-un tur de forta nebun am ajuns cu intarziere si am ratat spectacolul Alexandru Tomescu, Electric Brother si vioara Stradivarius, dar m-am vazut in schimb cu prieteni dragi si am descoperit un “crowd” care s-a asortat perfect cu intreaga scenografie.

Recunosc ca m-a atras intotdeauna ambalajul. Iar capsulele Nespresso arata fara cusur. Daca pui la socoteala si interiorul, ce reprezinta 1-2% din cafeaua cea mai buna recoltata in intreaga lume si cele 23 de sortimente Grands Crus si aparatele Nespresso pe care si cea mai atehnica persoana le poate folosi, what else do you need?

Va invit sa mergeti la Nespresso Boutique din Calea Dorobantilor 210 si sa intrati si pe site-ul oficial.

Imi place cafeaua. Imi place Nespresso si tot ce a creat de-a lungul celor 39 de ani de existenta.

crowd

show

Zsolt Nagy_Nespresso coffee consultant_credit Igu

Ioana Dumitrescu, Adriana Chiper si Robert Ratiu

Ioana Dumitrescu, Adriana Chiper si Robert Ratiu

 

cu Ioana Dumitrescu & Robert Ratiu

cu Ioana Dumitrescu & Robert Ratiu

 

final 2

final

Surse: Nespresso Romania, Graffiti PR (foto: Catalin Georgescu), Wikipedia, arhiva personala


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here