READING

1 mai absolut fabulos cu Joanna Lumley

1 mai absolut fabulos cu Joanna Lumley

Astazi actrita Joanna Lumley implineste 66 de ani. Joanna este pentru mine fabuloasa Patsy Stone cea darling din serialul britanic Absolutely Fabulous, pe care l-am savurat in portii ultraglicemice de ras. Joanna s-a nascut in India, in Srinagar, Kashmir, tatal sau fiind maior in serviciul lui Her Majesty, Queen of England. In 1947, familia s-a mutat in Malaysia, iar Joanna s-a bucurat de o copilarie libera, pana cand a venit vremea studiilor mai serioase, asa ca parintii sai i-au facut bagajele si au trimis-o la scoala, in Kent.

Joanna si-a terminat scoala cu seriozitatea personajului pe care avea sa il interpreteze mai tarziu, cu cateva cursuri de drama pe alocuri si la un moment dat s-a indreptat spre modeling, fiind pentru o vreme manechin al casei Jean Muir, pana la nasterea fiului sau Jamie, in 1967.

Acesta a fost anul in care Joanna a inceput sa joace in filme. A avut un rol in Some Girls Do, apoi a fost Bond girl in On Her Majesty’s Secret Service, urmat de personajul Purdey din The New Avengers, plus doua roluri mici de fiecare data in doua filme Pink Panther.

Lovitura cea mare a dat-o Joanna cu personajul Patsy Stone din Absolutely Fabulous, unde a jucat senzational alaturi de Eddie, interpretata de Jennifer Saunders. Se intampla in anul 1992, adica fix acum 20 de ani.

Serialul longeviv ( pana in 2005) i-a purtat noroc, pentru ca Joanna a mai jucat ulterior in cateva productii de succes, pe care vreau sa le vad in curand: A fost Kate Swift in Class Act, Davina Jackson in Sensitive Skin si Delilah Stagg in Jam & Jerusalem. Joanna este vegetariana si sustinatoare consecventa a drepturilor animalelor. Am citit de curand ca Mrs Lumley a facut trei filme documentare foarte interesante. Primul, Girl Friday, este despre incercarea sa de a trai pe o insula pustie, precum Robinson Crusoe. In cel de al doilea documentar, In the kingdom of the Thunder Dragon, Joanna a refacut drumul parcurs de bunicii sai in anul 1930, o calatorie extrem de interesanta prin regiunea Bhutan pentru a-l intalni pe Dalai Lama. Cel de al treilea documentar, din 2008, Joanna Lumley in search of the Northern Lights este drumul parcurs de aceasta in Norvegia, loc pe care si-a dorit mult sa-l viziteze.

Joanna este casatorita cu dirijorul Stephen Barlow din anul 1986 si se bucura din cand in cand de compania nepoatelor sale, Alice si Emily.

Vreau sa revad cat de curand episoadele din Absolutely Fabulous realizate anul trecut, pentru a aniversa 20 de ani de la lansarea serialului meu preferat.

Iar astazi o voi aniversa pe Patsy darling Joanna cu cocktails & cigarettes.

http://www.cinemagia.ro, http://flavorwire.com, http://www.freewebs.com/, http://www.toutlecine.com, http://paulbadgerstories.wordpress.com

zp8497586rq

People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST

INSTAGRAM
follow me over here