READING

While in Bucharest. Ioana Ciolacu

While in Bucharest. Ioana Ciolacu

Ioana Ciolacu deschidere mare

Anul trecut am cunoscut-o pe Ioana Ciolacu. S-a intamplat intr-o seara de toamna tarzie si ploioasa, la Alt Shift. Ne-a facut cunostinta Lucian Broscatean, prietenul meu drag si totodata unul dintre cei mai talentati designeri romani pe care ii stiu.

Vroiam sa o cunosc pe Ioana pentru ca mi-au atras atentia hainele sale, vazute in diverse pictoriale din reviste. Mi-a mai placut si pentru ca stilul sau imi aminteste cumva de cel al Marinei Moldovan, unul dintre designerii romani pe care i-am promovat in perioada 1o9 si pe care voi continua sa o promovez mereu (repet asta si o voi face neincetat).

Ioana Ciolacu site

Dar acum este about Ioana Ciolacu. Si despre site-ul sau lansat la finele primaverii. Un site care arata impecabil, “curat”. Acolo gasiti colectia sa primavara-vara 2015 si colectia capsula. Preturile sunt foarte corecte si, fara sa vad live piesele, imi dau seama ca sunt croite impecabil iar materialele sunt foarte bune.

Preferatele mele sunt cele patru piese din cele doua imagini de mai jos: sortul, hanoracul si pantalonii si camasa.

preferata 1

preferata 2

Am ratat lansarea site-ului (de la Eclectico Studio, un alt loc preferat din frumosul Bucuresti), dar voi recupera toate “pierderile” in curand.

Pana atunci am site-ul care face livrari internationale si pe care va invit sa il vizitati si sa faceti shopping. In deschidere aveti o frumusete de film al campaniei, realizat de Anton Groves si ehipa de la Studioset.

Il gasiti si aici:

https://vimeo.com/129276290

Iar pentru cei care nu au auzit inca de Ioana Ciolacu (desi ma indoiesc), iata un scurt bio al sau: S-a nascut in anul 1982 la Iasi, a invatat la scoala Waldorf si apoi, dupa ce a terminat liceul, a studiat arhitectura la Bucuresti si apoi a studiat la Facultatea de Arta si Design. Apoi Ioana a lucrat ca architect si ulterior a primit o bursa la London Collage of Fashion unde si-a facut masteratul si a castigat si premiul Designer for Tommorow. Asa a avut ocazia sa lucreze in atelierul Stellei McCartney, o experienta memorabilia pentru aceasta.

In 2010 Ioana s-a mutat in Bucuresti si si-a deschis atelierul din strada Luterana. Ce a mai facut Ioana? A fost invitata la Berlin Fashion Week, unde a prezentat trei sezoane la rand.

In afara de magazinul online si de atelierul din Luterana puteti achizitiona piese Ciolacu de la Band of Creators si URBN si de pe platformele de shop online: Moda Operandi si Fashion ID.

 

Mai multe despre Ioana puteti sa cititi pe site-ul sau.

Ioana a fost invitata la unul dintre cursurile Naked PR din aceasta primavara (am ratat-o, nu mai eram in tara) si abia astept sa o am invitata din nou in toamna, pentru ca studentele au fost ultra incantate de prezenta sa acolo.

Ce sa va mai spun? Intrati pe site, cumparati si iar cumparati. O sa va placa mult.

Surse de inspiratie foto: Ioana Ciolacu


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here