READING

Uschi Obermaier, inspiratie de vacanta

Uschi Obermaier, inspiratie de vacanta

buy cialis online canada

Interview-1973-218×300.jpg” title=”uschi pe coperta Interview, 1973″ width=”218″ />Uschi pe coperta revistei Interview, in 1973

In weekendul trecut am vazut un film care mi-a facut o pofta teribila sa merg intr-o lunga vacanta. Eight Miles High este adaptarea cinematografica a cartii autobiografice best seller  ( High Times) a fashion icon-ului german al anilor ’70, Uschi Obermaier.

Nu am mai asteptat data de 2 septembrie ( cand Obermaier va implini 66 de ani) ca sa scriu despre ea, asa ca voi impartasi cu voi ce am citit intre timp despre acest personaj chic.

In perioada revoltelor studentesti din mai1968, Uschi Obermaier lucra intr-un laborator foto dintr-o suburbie a orasului Munchen. A fost descoperita intr-un club de catre un fotograf al revistei Twen, iar ulterior i-a pozat lui Guido Mangold pentru Stern.

Uschi si Yves Saint Laurent, by Helmut Newton, 1973

Foarte curand dupa aceea a devenit un fotomodel solicitat, devenind unul dintre ,,personajele fatale’’ preferate ale lui Helmut Newton.

Obermaier a condimentat perfect atmosfera hippie a celebrei Kommune 1 din Munchen, artunci cand s-a mutat aici impreuna cu liderul gruparii, Rainer Langhans.

Uschi si Rainer Langhans

Imaginile vremii din Stern si Der Spiegel ii prezinta pe cei doi ca pe Yoko Ono si John Lennon ai Germaniei. Atunci cand lui Langhans i-a venit ideea sa organizeze un ,,Woodstock bavarez’’, i-a contactat pe  Jimi Hendrix si pe Mick Jagger ca sa cante in deschidere.

Obermaier si Keith Richards

Si s-a intamplat ca Uschi sa aiba o scurta aventura cu Hendrix, apoi cu  Jagger iar Keith Richards s-a indragostit de ea atat de tare, incat a inceput sa ii faca o curte asidua si in cele din urma a convins-o sa il insoteasca in turneul american din 1975. Keith Richards avea sa scrie in memoriile sale ( in cartea Life) despre Uschi ca ,,a fost cea mai buna fata rea pe care a cunoscut-o’’.

Uschi Obermaier si Dieter Bockhorn

Pentru ca Uschi l-a parasit pe Keith pentru Dieter Bockhorn, proprietarul unui club din Hamburg foarte hip la acea vreme. Uschi il cunoscuse pe Dieter cu ceva vreme in urma, intr-un mod foarte romantic: acesta i-a vazut fotografia pe coperta unei reviste si a convins-o sa se intalneasca, organizand o petrecere in cinstea ei.

In 1976 incepe aventura lui Uschi alaturi de Bockhorn, o calatorie intr-un autobuz customizat de acesta.

Au calatorit trei ani prin Asia iar in India s-au casatorit cu mare fast, cu paparazzi pe urmele lor. Calatoria a continuat in Mexic si in US, unde, chiar in noaptea de revelion din 1983, Dieter a murit intr-un accident de motocicleta.

Uschi si cainele sau in fata casei din California

Uschi nu s-a mai intors in Germania, in prezent locuieste in Topanga Canyon, langa Los Angeles si este designer de bijuterii de inspiratie navajo. Aici puteti sa vedeti cateva dintre creatiile sale:  http://uschiobermaier.net/

Lui Uschi ii plac tigarile mentolate.

…si sa manance lobsteri si sa bea sampanie in cada.

In 2007, cei de la Xu Xu Fang au folosit o fotografie cu Uschi pe coperta albumului These Days.

Aici puteti urmari trailerul filmului Eight Miles High  (Das wilde Leben) din 2007, regizat de Achim Bornhak, cu Natalia Avelon in rolul lui Uschi Obermaier, Victor Norén (din bandul suedez Sugarplum Fairy) in rolul lui Mick Jagger, Alexander Scheer ( Keith Richards) si David Scheller in rolul lui Dieter Bockhorn.

http://www.youtube.com/watch?v=WNSMHBjYP_8

 

Abia astept sa vina vara si sa plec intr-o lunga vacanta!

 

http://www.imdb.com/title/tt0764639/soundtrack, http://www.allstarpics.net

http://dollsofthe1960s.tumblr.com, http://mywildlovemusic.blogspot.com,

http://www.carteblanche-x.com

 

 

 

 

 

 

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

  1. Lili

    13 March

    Uschi avea gusturi bune. Si nebune. 🙂 Splendid personajul! Multumesc, pentru descoperire, Noemi. <3
     

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here