READING

Un tort cu frisca pentru Bette Davis

Un tort cu frisca pentru Bette Davis

Astazi ar fi fost ziua lui Bette Davis ( 5 aprilie 1908 – 6 octombrie 1989). Davis a fost una dintre actritele mele preferate. Cu ochii sai bazedovieni, cu o alura care impunea respect in orice rol a jucat, in copilaria mea gaseam ca seamana mult cu omama ( mama mamei mele).

Primul film in care am vazut-o pe Bette Davis a fost Jezebel, din anul 1938, in care aceasta a jucat alaturi de Henry Fonda si a luat si un Oscar bine meritat. Scena balului, in care Bette isi face aparitia intr-o rochie rosie, drept in mijlocul ringului in care pluteau debutante in rochii albe, virginale, este una dintre preferatele mele. Ma uitam la televizor si imi doream sa fiu brusc mai mare si sa port o rochie exact ca a ei.

Bette Davis a primit in copilarie o educatie spartana si a crescut intr-o familie in care mama sa, fotograf, a muncit ca sa-si intretina fiicele, dupa divortul destul de timpuriu. Atunci cand s-au mutat din Massachusetts la New York, Davis a fost fascinata de marele oras si s-a hotarat sa devina actrita dupa ce a vazut un film cu Rudolph Valentino.

Tanara Ruth Elizabeth si-a schimbat numele in Bette dupa eroina din La Cousine Bette, a lui Balzac.  

Bette Davis isi face manichiura.

Ca orice actrita cu croi elegant, Davis a jucat mai intai pe Broadway, sub bagheta lui George Cukor si ulterior s-a orientat spre film, poposind la Hollywood dupa o calatorie cu trenul si insotita de mama sa, in data de 13 decembrie 1930.

pe platourile de filmare, cu Joan Crawford, Whatever Happened to Baby Jane

Bette Davis are la activ peste 100 de filme, 10 premii Oscar, patru mariaje si si-a crescut cei trei copii mai mult singura, dar fericita. Fiica sa cea mare, Barbara Merrill a jucat alaturi de Davis si Joan Crawford in filmul iconic What Ever Happened to Baby Jane, un masterpiece din anul 1962.

All About Eve, Davis si MM

Mi-a mai placut Davis in filmul All About Eve, in care a jucat alaturi de proaspat debutanta Marilyn Monroe, un film din care am invatat ca nimic nu e vesnic si ca femeile nu sunt cele mai bune prietene si aliateJ. Si am mai vazut-o pe Bette Davis in filmele Moarte pe Nil ( din 1978) si Murder with Mirrors ( 1985) , ecranizate dupa celebrele nuvele politiste ale Agathei Christie.

,,Iar am luat Oscar!''

Astazi o sa ascult melodia lui Kim Carnes, inspirata de marea actrita, Bette Davis eyes.

http://www.youtube.com/watch?v=eja-popojUo

Vorbe de duh marca Bette: Everybody has a heart. Except some people.

I am just too much.

 

Surse: http://www.coffeecoffeeandmorecoffee.com, http://www.nh.searchroots.com, http://www.doctormacro.com, http://www.dangerousminds.net, http://www.acertaincinema.com, http://via-51.blogspot.com,

 

O alta zi de nastere, se pare ca lui Bette Davis ii placeau petrecerile aniversare, rade atat de frumos si natural aici!

Bette Davis a fost o mare iubitoare de caini.


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here