READING

Things for the next days of this November

Things for the next days of this November

Deschidere mare, Parter_Et.3_Paul Virilio, Bunker Archaeology

Despre ce nu voi rata si ce am ratat deja in aceasta penúltima luna a anului, tastez repede, mai jos:

1, sonoro 2018_Institutul Francez

SONORO, ultima zi a editiei de anul acesta, cu un nume foarte potrivit pentru prezentul nostru: “Side Effects”: 12 noiembrie, de la 19:30, in atriumul Institutului Francez, cu proiectia in premiera a filmului “Mstislav Rostropovich – “L’archet indomptable/ Arcusul neimblanzit”. Filmul va fi proiectat in prezenta regizorului Bruno Monsaingeon. Mstislav Rostropovich a fost o personalitate muzicala a secolului XX, a revolutionat modalitatea de interpretare la violoncel, fiind numit si “violoncelistul secolului”. Rostropovich a fost si un fervent aparator al drepturilor omului. Acesta a interpretat singur Bach la caderea Zidului Berlinului. Am gasit si filmarea, din noiembrie 1991.

https://www.youtube.com/watch?v=FiwXUJJjL6g

Anul acesta, din acuta lipsa de timp, am reusit sa ajung la un singur concert al festivalului meu de muzica clasica preferat: duminica trecuta, concertul “Vertigo”, intr-un melanj superb de Beethoven, Piazzolla, Toshiro Mayuzumi si Jan Sibelius; la Halucinarium, devenit unul dintre spatiile mele culturale din Bucuresti. Mihaela Taut & team, Razvan, ati fost fantastici!

2, MNAC, Et.1_colecția MNAC_im com

La MNAC, incepand cu 15 noiembrie, pentru prima data in istoria muzeului se deschide expozitia permanenta (care nu a existat pana acum), bazata pe colectia institutiei. Colectia are o istorie de film de Cannes, avand in vedere ca a fost, in mare parte, mostenita din vremurile culturale comuniste. Abia astept sa vad ce o sa-mi placa din acest display ce cuprinde perioada 1947-2007. Selectia lucrarilor a fost facuta din punct de vedere estetic, dar mai ales s-a pus accent pe viata artistica in contextul economic, social si politic al anilor respectivi.

3, MNAC, Et.2_Din unghiuri diferite

Odata cu vernisarea expozitiei permanete se deschid si celelalte expozitii (temporarele), printre care mentionez “Street Art in MNAC”, cu 4 etaje de graffiti realizate de 20 de grafferi care au facut istoria zidurilor din Romania in ultimii 20 de ani; un proiect ce se intinde pe o suprafata de 500 de m. patrati, curatoriat de Mihai Zgondoiu.

3, morometii

Din 16 noiembrie, inra in cinematografe “Morometii 2”, un film la care se merge cu tot familionul.

4, Linia de Front

“Linia de front” este unul dintre proiectele Centenarului, tare drag mie, in care este implicata si curatoarea Irina Balan. Proiectul celor de la Asociatia 37 a avut ca scop sa ofere lectii de istorie predate altfel de catre echipa de profesori si oameni de arta, in scoli din diverse zone cu importanta istorica din tara. Sper ca acest experiment istorico-artistico-pedagogic sa continue, pentru ca e prea buna ideea si invatamantul romanesc de stat are nevoie de un astfel de program.

https://www.facebook.com/CercArtaContemporana

https://www.facebook.com/ASOCIATIA37

4, 2, Linia de front afis 2018

4, 3, atelier de bandă desenată cu Sorina Vasilescu

 

5, Expo Internetics

In cadrul Internetics Festival (a 18-a editie, realizat de The Institute & UniCredit Bank), avem o expozitie multimedia & VR de vazut in perioada 22-25 noiembrie, la The Institute Space, Bulevardul Dacia nr. 12, (in Cartierul Creativ). Accesul publicului este gratuit si se va face in intervalul 10:00-22:00, cu exceptia zilei de 22 noiembrie, cand programul este 19:00-23:00.

6, AFIS

Daca ajungeti la Timisoara pana in 28 noiembrie, la Galeria Jecza este vernisata expozitia lui Jane McAdam Freud. “Now” este manifestul artistei, care vorbește despre prezent ca despre un refugiu pe care noi toti ar trebui sa il populam.

Object Conversation

Object Conversation

Prezentul este momentul preferat al lui McAdam Freud, care spune: “Daca esti realmente viu, nu poti trai decat in prezent”.

You Kill Me

You Kill Me

 

7, poster_neverland_web

Regretele mele, spectacole si expozitii pe care sper sa le recuperez:

7, Neverland_Ioana Flora_r.Iulia Rugina_credit foto Adi Marineci_1607

Spectacolul multimedia “Neverland”, in regia Iuliei Rugina; un one woman show cu talentata Ioana Flora. Voi fi mai atenta la emailurile Oanei Dobre, PR-ul spectacolului si la cele ale lui Ioan Maxim, PR-ul Apollo 111 Teatrul. Si sigur voi intra mai des pe site-ul  www.controln.ro, cu info despre tot ce mai pregateste Iulia Rugina, ca face multe proiecte memorabile.

8, Poster FTS

Festivalul Tanar de la Sibiu, la care sper sa ajung la anul. Am pastrat in agenda site-ul festivalului si ma bazez pe echipa de PR, The Rollercoasters Ilinca Belciu & Catalin Anchidin.

 

9, Mater

Si a fost si expozitia “100 de ani. 100 de obiecte. Design Românesc”, la MATER (Splaiul Unirii 160). Norocul nostru este ca a ramas site-ul expozitiei, unde putem admira exponatele, ordonate foarte, foarte bine, de la 1918 si pana in prezent. Selectia a fost facuta de catre dragii mei, echipele Dizainăr si GLAMOUR Romania.

 

 

Pe curand, dragilor. Stati in prezent, da?

_______________________________________________________________

Credite foto: MNAC – Etajul 2

DIN UNGHIURI DIFERITE

©Credit imagine: Video still din General Mood, Irina Botea Bucan & Jon Dean, 2015

|Parter & Etajul 3

REMEMBERING LANDSCAPE

©Credit imagine: Paul Virilio, Bunker Archaeology, fotografii a/n, 1958-1965. Prin amabilitatea artistului.

 

Toate cele mentionate mai sus.

 

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here