Tel Aviv over the rainbow

Tel-Aviv este unul dintre orasele mele preferate. Este locul in care mi-ar placea sa ma retrag la pensie si sa imi petrec fiecare zi pe Plaja Gordon, la umbra, cu o carte buna si o cafea cu lapte rece, in compania prietenilor mei dragi (care in marea lor majoritate sunt mai tineri decat mine, se stiu ei care sunt).

National Geographic i-a dat numele de “Miami de la Mediterana”, iar Plaja Gordon a intrat intr-un top al celor mai bune “party beaches” din lume. Cei nascuti in Israel ii spun “Orasul fara pauza”. Tel Aviv mai este numit si San Francisco al Orientului Mijlociu, o paralela mai ales intre cartierul gay Castro de acolo (absolut fermecator) si mai tanarul Tel-Aviv, in care Asociatia LGBT de aici a fost fondata in anul 1957 (la numai noua ani de la infiintarea statului Israel). Iar Gay Pride-ul organizat aici in fiecare an este un adevarat spectacol (anul acesta au participat 25,000 de turisti din toata lumea iar Ministerul de Externe este activ implicat in organizarea acestui eveniment).

In urma cu doua saptamani m-am intalnit cu mai vechi cunostinte care lucreaza in industria turismului (Margie Marcus), am intalnit reprezentanti ai biroului El-Al din Bucuresti si am aflat despre pachetele speciale pentru grupurile gay & gay friendly promovate de Ofakim Travel & Congresses, Liberty International Romania si El-Al Airlines.

Primul grup de calatori va iesi din Romania in data de 3 octombrie si pana in 6 octombrie si intregul pachet (care include zborul cu avionul, hotelul cu mic dejun inclus – numai hoteluri butic, la cateva dintre ele am stat si eu in ultimii patru ani si sunt minunate-  un tur de o jumatate de zi in diverse obiective istorice gay din oras, o incursiune in minunatul Old Jaffa, totul la 535 de euro plus taxe de aeroport). Am primit si adresele de email de mai jos, in cazul in care v-am starnit interesul.

  • Liberty International Romania, tel: 021-3123070, contact person: Georgiana Catanoiu, email address: georgiana.catanoiu@liberty-international.ro.

Ce mai trebuie sa stiti este ca, in cazul in canadian pharmacy ed care vreti sa petreceti mai mult timp in Israel si sa descoperiti si alte orase – Akko (orasul in care locuiesc parintii mei), Ierusalimul cel fascinant, Marea Moarta, Eilat, o puteti face cu o extensie a pachetului, si cel mai bine este sa va sfatuiti cu expertii de mai sus.

Eu pot sa va spun doar atat: Daca ajungeti in Tel-Aviv, sa luati din aeroport un ghid Time Out (este in engleza si e extrem de util), o harta a orasului de la receptia oricarui hotel. Sa va bucurati de bucataria senzationala (atentie, portiile sunt American style, adica foarte generoase).

Sa vizitati Muzeul de Arta, are o colectie impresionanta si poate prindeti aici si o expozitie internationala. Sa va plimbati pe Dizengoff si strazile paralele si sa admirati cladirile in stil Bauhaus si sa cumparati accesorii lucrate de tineri designeri locali (cercei, bratari, coliere, diademe foarte chic);

Sa mergeti la mare, la Gordon Beach este senzationala; sa va balaciti in Mediterana cea calda si albastra si sa va bucurati de fiecare zi de vacanta aici.

Aici este site-ul fotografului israelian Ronen Akerman, care a surprins in imagini israeliei gay, faimosi sau oameni obisnuiti (cu unii dintre ei va puteti intalni chiar in avion sau la plaja) intr-un album minunat, intitulat “The Israelis”. http://www.ronenakerman.com

Ronen Akerman

Ronen Akerman

Daca am uitat ceva, revin. Va pup de la Akko.

Surse de inspiratie: Margie Marcus, http://mfa.gov.il/MFA/IsraelExperience/Pages/Tel_Aviv_Gay_Pride_Week_5-Jun-2012.aspx, http://www.sizedoesntmatter.com, arhiva foarte personala

zp8497586rq

People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST

INSTAGRAM
follow me over here