Cura de inghetata

Paul Newman mananca inghetata

Paul Newman mananca inghetata

Cred ca este pentru a treia oara cand scriu despre inghetata pe blogul meu, in aceasta vara. De aceasta data am descoperit total intamplator o poveste foarte frumoasa, despre cel caruia ii datoram gustul inghetatei de astazi (pentru ca stim cu totii ca primele retete de inghetata au fost create in antichitate iar inghetata a inceput sa fie tratata ca un desert in toata regula in timpurile de glorie ale Caterinei de Medici (secolul XVI).

Inghetata din zilele noastre este opera lui Augustus Jackson (nascut la 16 aprilie 1808), un patiser afro-american din viagra prescription Philadelphia. Jackson a fost chef la Casa Alba din anul 1820 si pana in 1832 (in timpul mandatelor presedintilor James Monroe si John Quincy Adams), cand a decis sa isi faca propria afacere cu inghetata in orasul sau.

Ieri am descoperit o gelaterie minunata la Akko. “Dr Lek”. Este un brand care a crescut foarte frumos si din cate am inteles, in prezent sunt cateva gelaterii in mai multe orase din Israel (cel care l-a creat este un medic stomatolog care a inceput sa lucreze la proiect inca din anul 1987, in fermecatorul oras Jaffa). Daca mergeti la “Dr Lek”, sa incercati inghetata cu baklava in combinatie cu cea cu halva. Sunt divine.

Sa mancam inghetata.

Surse de inspiratie: Wikipedia, http://www.lomography.com, http://kitchenbouquet.blogspot.co.il

zp8497586rq

People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST

INSTAGRAM
follow me over here