Shoes for cozy days

deschidere mare

NES este cel mai recent proiect Andrea Szilagyi, care insemana cate o colectie de pantofi per anotimp, pantofi realizati cu multa rabdare si in conditii foarte etice.

Andreea Szilagyi

Andreea Szilagyi

 

Eu am cunoscut-o pe Andrea prin Miruna Micsan si Radiana Bratu, (prietenele mele bune) si la recomandarea lui Coco (o alta prietena draga care locuieste in Budapesta, la fel ca si Andrea). Ne-am conversat pe Skype, de regula dupa ce fiecare dintre noi isi culca odraslele iar in noiembrie trecut, cand Andrea a venit in Bucuresti, i-am vazut colectia live.

final material

masura perfecta

Ce mi-a placut la cizme este ca, in afara faptului ca sunt comode, sunt purtabile in orice sezon, chiar si vara, in serile racoroase de august. Andrea colaboreaza cu o fabrica din Nyíregyháza, o localitate din Ungaria, foarte aproape de granita cu Romania, unde lucreaza doar 28 de angajati. Incalzirea fabricii se face cu biomasa (obtinuta din samburi de visine), o parte din electricitate este obtinuta de la panouri solare. Fabrica lucreaza cu detinuti, in cadrul unui program de reeducare si o parte a fetelor pantofilor NES sunt realizate de catre acestia. Materialul editiei de iarna este fetrul, produs la fabrica Siderma din Bucuresti, iar culorile sunt superbe.

Mi-a placut aceasta “cooperativa-punte” – Ungaria/Romania a Andreei, care s-a nascut la Oradea, apoi s-a mutat cu familia la Budapesta, a ales sa studieze la Bucuresti, la UNArte. Apoi a locuit la Paris o vreme si a urmat cursurile prestigiosului Studio Bercot.

the lonely shoes

rucsac de yoga

muschetar

geanta gri XXL

Ideea mansetelor care port fi cumparate separate (le-as purta si cu pantofi sport) si care superb in combinatie cu the loafers, rucsacul de yoga (pe care ar trebui sa il reediteze in fiecare sezon), toate fac parte din filosofia calma a Andreei, care printre altele este si instructor de yoga.

Nu am scris pana acum despre NES, dar au facut-o prietenii din presa glossy & online. Eu am asteptat o zi ca asta, in care iarna este destul de amabila sa ne aminteasca de prezenta sa.

Colectiile NES pot fi achizitionate de pe site-ul oficial si de pe Le New Black.

“Memoria pantofilor se hraneste cu succesiunea intamplarilor din viata fiecaruia dintre noi.” – Andrea Szilagyi, care cel mai probabil ca pregateste acum colectia de primavara 2016.

2

#peopletoseek #peopletofollow #peopleIknow #romaniandesigners

Fotografii: Alex Negulescu / arekkusu.ro, arhiva personala

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here