Sedona. Ca intr-un film western

Nu cred ca mi-am propus sa ajung vreodata in Sedona, Arizona. Dar cum pe lista mea de calatoare era Grand Canyon, iar Sedona era pe buzele tuturor prietenilor de aici, am facut rezervare la hotel si am pornit la drum.

Sar peste indicatiile geografice & tehnice si va spun pe scurt de ce ma simt atat de bine in acest orasel parca desprins dintr-un film cu John Wayne sau Clint Eastwood.

Este foarte linistit. Populatia era de 10,000 de locuitori in anul 2010. Iar in 1946, an in care multe productii cinematografice au inceput sa fie facute aici (mai ales westernuri), erau doar 300 de locuitori in oras.

Sedona a fost numele sotiei lui Theodore Carlton Schnebly, unul dintre cei mai buni patroni ai orasului.

Imaginati-va centrul unui oras de provincie, cu magazine si restaurante de o parte si de alta a drumului. Toate cladirile din centru sunt istorice si tot ce s-a construit nou respecta intocmai arhitectura Wild West.

M-am delectat cu o cina excelenta la The Silver Saddle. Un garcon foarte tanar, imbracat all black si cowboy style ne-a servit si din cand in cand venea cu “compliments from the chef”, inclusiv cu o salata excelenta de cactus. Restaurantul a fost inaugurat in anul 1946 (anul nasterii mamei mele) si i-au trecut pragul Joan Crawford, John Wayne, Burt Lancaster, Robert Mitchum si lunga lista continua.

Pentru desert, va recomand Sedona Fudge Company, o afacere discount cialis online de familie care dateaza din anul 1887, cand Verde Valley incepea sa isi primeasca primii locuitori de pe vechiul continent. Fudge-ul delicios s-a nascut dintr-o greseala a patiserului, dar credeti-ma ca are un gust unic.  (http://www.sedonafudge.com).

Ce mi-a mai placut in Sedona: Fiecare magazin, bacanie, galerie de aici are cate o pusculita pentru ajutarea cainilor si pisicilor din adaposturi. Atat de simplu! Si se aduna anual milioane de dolari care ajuta adaposturile din Arizona.

Va recomand si hotelul la care stau, cu vedere spre muntii care apar in westernuri sau in multe reclame. http://www.orchardsinn.com. Si daca ajungeti aici, sa cereti camera cu semineu.

A, si mai sunt stelele din Sedona. Cred ca este singurul loc din lume in care am fost pana acum in care stelele par atat de aproape si stralucesc precum globurile disco, doar ca totul se intampla intr-o liniste perfecta.

Pe curand, cu povesti despre nativii Yavapai (http://www.yavapai-apache.org) si despre alte descoperiri in Sedona, “Little Hollywood” al Arizonei.

Surse de inspiratie: http://pinkjeeptours.com, http://movies.nm-unlimited2.net, http://sedonamuseum.org, http://arizonaslittlehollywood.blogspot.com, http://www.alhmuseum.org, Wikipedia, arhiva foarte personala

zp8497586rq

People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST

INSTAGRAM
follow me over here