READING

The glam & The Strongbow rocking Flagstaff, A...

The glam & The Strongbow rocking Flagstaff, Arizona

Strongbow deschidere mare

Acum cateva zile va povesteam in jurnalul meu de Route 66 despre Flagstaff, acest oras a carui zona centrala are un aer boem, despre care echipa Lonely Planet a declarat ca este “capitala cool-ului nordului Arizonei” .

Strongbow Monte Vista

Flagstaff a devenit celebru in primul rand datorita hotelului Monte Vista, inaugurat la 1 ianuarie 1927, hotel care a atras de-a lungul timpului staruri din showbiz. Cele 73 de camere ale hotelului au povesti despre Jane Russell, Gary Cooper, Spencer Tracy sau John Wayne, Peter Fonda, Dennis Hopper sau Jack Nicholson (multe scene din “Easy Rider” au fost filmate in apropierea orasului).

Daca am fi dormit o noapte aici, cu siguranta ca am fi ales-o pe cea in care a stat Freddy Mercury.

Dar nu a fost asa. Am ajuns la receptie si pentru ca domnisoara de la desk avea o “bad day”, ne-am razgandit si am baut un Strongbow in barul hotelului, si el la fel de celebru. Aici si-au facut veacul membrii echipei “Casablanca” atunci cand au terminat filmarile unei scene din film. Un poster de pe unul dintre peretii barului, cu Humphrey Bogart aminteste de acest moment din istoria Monte Vista hotel. Jenn, barmanita care m-a servit a fost foarte amabila si chiar am schimbat adresele de email.

Un Strongbow cu multa gheata servit de Jenn la Cocktails Monte Vista Lounge, Flagstaff

Un Strongbow cu multa gheata servit de Jenn la Cocktails Monte Vista Lounge, Flagstaff

 

Strongbow cu Jenn 2

Strongbow cu Jenn 3

Ce sa faceti daca ajungeti in Flagstaff, pe Route 66?

In primul rand sa vizitati centrul orasului, inclusiv Monte Vista Hotel.

Sa mancati un sandwich la Mix si sa beti o cafea excelenta la Late for the Train.

Sa vizitati unul dintre magazinele cu arta Hopi. Cu putin noroc puteti sa prindeti si unul dintre cele doua festivaluri de arta Native American, cel Hopi si cel Navajo (de regula au loc vara).

Flagstaff este centru universitar, asa ca sa nu va mirati atunci cand in cafenelele si barurile din oras veti fi serviti de studenti. Sunt foarte cool si amabili si au de oferit foarte multe informatii culturale utile celor doritori.

Flagstaff after the golden hours

Flagstaff after the golden hours

Flagstaff Hopi

Inainte de a pleca din Flagstaff, inchideti putin ochii si amintiti-va de scena in care Forrest Gump fuge pe o strada. A fost filmata chiar aici. Iar la iesirea din oras, daca o luati pe I-40 sau I-17 trebuie sa stiti ca multe scene din “Little Miss Sunshine” au fost filmate acolo.

Strongbow servit pe banca din fata Monte Vista Hotel

Strongbow servit pe banca din fata Monte Vista Hotel

Strongbow Instagram

Cat despre Strongbow, companionul meu de drum, se gaseste acum si in Romania, in varianta mere pure (Gold Apple), preferata mea, varianta mar cu soc (Elderflower) si mar cu fructe de padure (Red Berries). Are o concentratie de alcool de doar 4,5 %. Se serveste cu multa gheata, de preferat, in pahare rotunde.

 

Pe curand, cu noi povesti #urbanbynature.

 

 

#urbanbynature #goldenhours #cidru #mere #Strongbow

 

 

Surse de inspiratie foto: arhiva personala, http://www.guidewithme.com, http://www.azcentral.com

 

 

 

 


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here