Sa ne coasem dorintele

Va mai aduceti aminte de orele de menaj din scoala generala? Este o intrebare pentru cei de o seama cu mine (40 +), pentru ca nu stiu sa se mai fi facut in scoala dupa revolutie aceste cursuri. Eu mi-am amintit de ele atunci cand am primit vestea ca dupa ce la primul curs  despre motivele traditionale romanesti din aceasta luna,(unde s-au inscris deja multi doritori),  http://designist.ro reediteaza workshopul “Pe firul motivelor tradiționale”, in data de 11 mai. Din materialul trimis de Elis Popescu am aflat ca semnele cusute traditionale se citesc asemenea literelor unui alfabet, formeaza cuvinte, spun adevarate povesti. Femeile care coseau ii, basmale sau stergare coseau de fapt mesaje in panză tesuta in casa. Cea care tine aceste cursuri este Ioana Corduneanu, arhitecta din spatele blogului http://semne-cusute.blogspot.ro,  pe care il urmaresc des, pentru ca tot ce posteaza acolo ma incanta si imi face diminetile si mai destepte.

Daca v-am facut curiosi, atelierul din 11 mai va avea loc la The Hub (in strada Halelor nr.5, zona Piata Unirii) si va tine de la ora 10:00 si pana la 14:00.

Din program: despre cum au aparut semnele traditionale, descifrarea acestora; despre semnele specifice regiunilor (Muntenia, Transilvania, Oltenia, Banat) si despre legende si ritualuri stravechi.

La partea practica, Ioana va va arata cum se coase un stergar pe care veti insaila o dorinta secreta. Nu-i asa ca e genial?

Taxa de participare este de 250 lei de persoană (aici sunt incluse si materialele de la curs). Va puteti inscrie pana la data de 30 aprilie cu un email la workshop@designist.ro sau la numarul de telefon: 0752 397 033.
Numarul de cursanti este de 15, pentru ca Ioana sa se ocupe de voi ca o adevarata profesoara.

Mai multe detalii gasiti pe www.designist.ro și pe facebook.com/designist.ro

Merita sa ne trezim mai devreme intr-o dimineata de sambata, ca sa redevenim elevi pentru cateva ore. Eu mi-am amintit acum de primul meu fular tricotat si de salamul de biscuiti din care s-au hranit (incarcati cu tone de diplomatie si PR) parintii mei, Opapa, caniche-ul Ulise si fox terrierul Harry, cand eram prin clasa a cincea.

Cursurile se vor tine lunar de acum inainte, asa ca ne vom vedea destul de des.


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here