Povestea parfumurilor mele

Primul meu parfum a fost Lou Lou de la Cacharel, in toamna anului 1988. Tin minte si acum ca mi l-a cumparat mama, din shop-ul de la parterul unui bloc din centrul orasului Campina, dupa ce primisem 150 de dolari de la Ambasada Israel, in cadrul procesului nostru de emigrare. Eram in clasa a X-a si pana atunci ma parfumam cu Amfiteatru, parfum pe care il descoperise mama, un brand romanesc cu un miros care imi placea mult.

Am folosit Lou Lou vreo doi ani, dupa care am descoperit Samsara de la Guerlain, cu care m-am dat pe toata perioada armatei, pana in toamna lui ’93, cand m-am indragostit de Amarige de Givenchy. Acest parfum m-a insotit pe toata perioada facultatii, pana in anul 1997. Tin minte ca imi povesteau colegii de facultate ca imi simteau parfumul inca de la intrarea de la Facultatea de Drept si stiau ca am ajuns la cursuri.

Din ’97 si pana prin 2003 a urmat o perioada de experimentari, in cautarea unui nou “darling”. Am folosit pe rand Gucci Rush (cel in sticla dreptunghiulara, cyclamen), Miracle de la Lancome sau Noa de la Cacharel. Am incercat si Poeme, parfumul mamei, dar mi s-a parut cam tare. Mama il foloseste inca de la lansare si este parfumul sau permanent. In 2003 am descoperit Light Blue de la Dolce & Gabbana, pe care l-am folosit fidela pana in iarna lui 2008, cand am fost indragostita timp de cateva luni de Jasmin Noir de la Bvlgari.


In primavara lui 2009, intr-o vizita la buticul Madison (http://www.madisonperfumery.com), in cautarea unei lumanari mai speciale pentru camera de baie, am avut revelatia olfactiva a parfumului Love de la Kilian. Intr-un final am cumparat varianta Liaisons Dangereuses, dar in luna urmatoare m-am intors si mi-am cumparat Love, care a ramas parfumul meu permanent, cu mici “tradari” estivale – Etelier Cologne (tot de la Madison), (Escale a Pondichery de la Dior, descoperit in aceasta vara, pe aeroportul Heathrow, in timpul escalei mele spre Las Vegas) sau de inceput de toamna, Un Jardin sur le Nil de la Hermes (cu care cochetam de ceva vreme, dar l-am cumparat in acest septembrie, in drum spre scurta mea incursiune la Caudalie SPA de langa Bordeaux).

Toate aceste parfumuri sunt parte din jurnalul meu, m-au insotit in fiecare moment al vietii si atunci cand le miros, in parfumerii sau pe alte personae, ma trimit inapoi in timp, cu nostalgii placute, chiar daca nu toate momentele vietii mele de pana acum au fost roz banan, dar tot in cromatica fondantelor s-au rotit. Sunt tare curioasa ce alt parfum il va combate pe Love. Pana atunci ii sunt fidela si ma bucur de aromele sale si ma amuz de cate ori imi spune cineva ca miros a prajitura sau ma intreaba daca am copt cozonaci. Este parfumul meu si da, atunci cand ma dau cu el zilnic ma simt ca si cand viata mea s-ar desfasura intr-o imensa cofetarie.

Surse foto: arhiva personala, http://lambre.by, http://store.123greetings.com, http://www.celebrityendorsementads.com, http://oddydahbody.hubpages.com, http://donny.blogdetik.com, http://www.1001parfum.eu, http://www.smartologie.com, http://pinkmanhattan.blogspot.ro, http://www.tumblr.com


People, Places, Projects, Plans, Special moments, all connected in my journal of memoires. My memoirs, seeking for the good times lived by me & by the others. I believe in gentle hood and in nomad thinking. I believe in the progress of humankind and hope this will happen during my lifetime. Welcome aboard!

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INSTAGRAM
follow me over here